Question

(Toto je tázací věta se sponou, kde se ruší rozdíl mezi podmětovým a přísudkovým jménem a může zde být jak slovosled používaný v podmětných, tak i předmětných otázkách)

Mohl bych se zeptat co je to podmětné a přísudkové jméno a jak se to chová v anglické gramatice? Díky 

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Daniel Müller vložený před 12 lety

WHAT THE TIME IS je nesmysl?? Tak proč v některých svých příspěvcích výše (včetně toho, na který teď reaguji) píšete, že je to v pořádku?

Jejda to určitě ne! Give me some credit. . To, co je v mém příspěvku, je bloková citace, tedy to, co napsal někdo z uživatelů. CO si myslíte, že jsem psal já, jste ve skutečnosti psal Vy. . A já jsem reagoval tím, že většinou máte dobré postřehy, ale tady jste přestřelil.

WHAT THE TIME IS jde, ale ne samostatně, pouze jako předmětná věta. Třeba I don't know what the time is. Samostatně nelze – ozacku, přečtěte si prosím pozorně svůj první příspěvek v tomto vláknu, opravdu jste to byl pouze a jen vy, kdo tuto větu napsal (a rozebral).

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Jakub Ryba vložený před 12 lety

(Toto je tázací věta se sponou, kde se ruší rozdíl mezi podmětovým a přísudkovým jménem a může zde být jak slovosled používaný v podmětných, tak i předmětných otázkách)

Mohl bych se zeptat co je to podmětné a přísudkové jméno a jak se to chová v anglické gramatice? Díky 

Prosím o založení nového vlákna!

Odkaz na příspěvek Příspěvek od swimmer vložený před 12 lety

Jejda to určitě ne! Give me some credit. . To, co je v mém příspěvku, je bloková citace, tedy to, co napsal někdo z uživatelů. CO si myslíte, že jsem psal já, jste ve skutečnosti psal Vy. . A já jsem reagoval tím, že většinou máte dobré postřehy, ale tady jste přestřelil.

No jo, vidíte to. Máte pravdu, omlouvám se. . Nevím, co je to ta “bloková citace”, nejsem moc technicky zručný ani tady na HFE. 

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Lucka Skrčená vložený před 12 lety

WHAT THE TIME IS jde, ale ne samostatně, pouze jako předmětná věta. Třeba I don't know what the time is. Samostatně nelze – ozacku, přečtěte si prosím pozorně svůj první příspěvek v tomto vláknu, opravdu jste to byl pouze a jen vy, kdo tuto větu napsal (a rozebral).

Také se omlouvám. Když toho má zkrátka člověk vícero (nikdo za mě moje “inteligentní” spolužáky nezkrotí), tak mu občas zkrátka “vypadne mozek” a ztratí se v tom. 

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Daniel Müller vložený před 12 lety

No jo, vidíte to. Máte pravdu, omlouvám se. . Nevím, co je to ta “bloková citace”, nejsem moc technicky zručný ani tady na HFE. 

Bloková citace je ten naoranžovělý blok, příspěvek, na který reagujete (na něco, co někdo jiný napsal).

Zamykám, myslím, že otázky byly zodpovězeny.

Vlákno je zamčené. Nelze do něj přispívat.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.