Oxford Slovník

Dobrý den, chtěl bych si koupit pořádný slovník. Hned jsem narazil na pěknou recenzi Oxford Powerword Dictionary na těchto stránkách. Když jsem si ho chtěl objednat, tak jsem ale narazil na jiný slovník Oxford Advanced Learner's Dic­tionary. Chtěl bych se zeptat jaký v nich je rozdíl, popřípadě, který je lepší si koupit. Oxford Powerword Dictionary by měl být výkladový slovník, ale když jsem si četl informace o Oxford Advanced Learner's Dic­tionary, tak tam je také u jednotlivých slov výklad.

Doporučuji pročíst recenze zde

Jinak já za sebe určitě můžu doporučit slovník Macmillan, se kterým jsem nadmíru spokojen. (recenze)

edit: Nevšiml jsem si prve, že jste si zřejme recenze zde pročítal, tak se omlouvám. Alespoň tedy ten tip, kterým určitě nešlápnete vedle.

Hlavný rozdiel je, že Oxford Wordpower Dictionary je na úrovni približne Intermediate a Upper-Intermediate B1 – B2 a OXFORD Advanced Learner's Dic­tionary je na úrovni Advanced– B2 – C2. Záleží na tom na akej úrovni človek je a čo k svojej práci potrebuje a čo v plnej miere využije.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Mycroft vložený před 12 lety

Hlavný rozdiel je, že Oxford Wordpower Dictionary je na úrovni približne Intermediate a Upper-Intermediate B1 – B2 a OXFORD Advanced Learner's Dic­tionary je na úrovni Advanced– B2 – C2. Záleží na tom na akej úrovni človek je a čo k svojej práci potrebuje a čo v plnej miere využije.

Jsem na úrovni B2.

Na vašej úrovni by som zvolil jeden z týchto dvoch:

• Macmillan English Dictionary for Advanced Learners
  • OXFORD Advanced Learner's Dic­tionary

Je na vás, ktorý si vyberiete. Vyššie spomenuté slovníky sú to najlepšie svojho druhu, čo na trhu máme – takže zle neurobíte ani keď kúpite Macmillan ani OXFORD.

Prajem veľa úspechov pri štúdiu angličtiny. Marek

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Marecek vložený před 12 lety

Na vašej úrovni by som zvolil jeden z týchto dvoch:

• Macmillan English Dictionary for Advanced Learners
  • OXFORD Advanced Learner's Dic­tionary

Je na vás, ktorý si vyberiete. Vyššie spomenuté slovníky sú to najlepšie svojho druhu, čo na trhu máme – takže zle neurobíte ani keď kúpite Macmillan ani OXFORD.

Prajem veľa úspechov pri štúdiu angličtiny. Marek

Děkuji za radu, teď jsem ještě narazil na verzi Oxford Advanced Learner's Dic­tionary 8th International Student´s Edition nevíte v čem se liší? Popis slovníku je stejný jako Oxford Advanced Learner's Dic­tionary 8th

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Sxmanek vložený před 12 lety

Děkuji za radu, teď jsem ještě narazil na verzi Oxford Advanced Learner's Dic­tionary 8th International Student´s Edition nevíte v čem se liší? Popis slovníku je stejný jako Oxford Advanced Learner's Dic­tionary 8th

Student's editions jsou většinou tištěny na levnějším papíře, ale obsahově by měl být stejný. Utohoto konkrétního nevím, ale většinou to tak bývá. Měl jsem students editions slovníku Wordpower, bohuže se poměrně brzy rozsypal. 

OK, děkuji, dám na vaše rady půjdu do Oxford Advanced Learner's Dic­tionary 8th, snad splní má očekávání pěkný zbytek večera

Zaráží mě, že nikdo nezmínil Longmana. ( http://www.helpforenglish.cz/…s-dictionary )

Já ho mám, a nemůžu si jej vynachválit.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.