turning table - význam

Zdravím, aký je správny preklad vety:

It's time to say goodbye to turning tables, to turning tables. je to časť refrénu z piesne od Adele – Turning table, hľadal som preklad aj na webe no na jednej stránke to bolo preložené ako:

Je čas říct sbohem společným krokům, společným krokům

Je čas povedať zbohom otočeným stolom Otočeným stolom

dik

Mohlo by to vycházet z idiomu turn the tables.

http://oaadonline.oxfordlearnersdictionaries.com/…n+the+tables#…

Nenapadá mne přesný český překlad, ale teoreticky by to mohlo znamenat přesný opak, tedy, kdy už se nebude bojovat, kdo je silnější, kdo je nad kým, ale spíš budou na tom stejně, takže společně rozhodovat. Ale to jen fabuluju, třeba někdo řekne víc, kdo ten idiom zná.

Nemůžu se zbavit dojmu, že už tu tenhle dotaz byl tak před rokem, ale nedokážu ho dohledat.
Pokud si vzpomínám, minule jsme skončili také na tom samém bodě, jako swimmer. 

Jako text písně, tedy něco jako poezie, to ani nemusí být jednoznačné. Já tomu rozumím tak, že už se nebudou role obracet, že člověk dává sbohem tomu, že se neustále ty role mění, jednou jeden člověk má navrch, pak se role obrátí atd.

Mohla tím samozřejmě myslet i něco jiného, ale na to nepřijdeme lingvistickým rozborem.

Napr. LINGEA LEXICON 5 to prekladá ako : obrátiť situáciu proti komu, (protivníkovi , ktorý bol bo výhode)

Já to vidím takhle:
Představte si ten točící se stůl, kde před vámi něco leží (jídlo nebo pracovní úkoly nebo cokoli) a vy už jste nějak s tou situací seznámeni, srozuměni, zvyknuti, máte nějaký plán apod. A z ničeho nic někdo ten stůl o kus otočí a vy se ocitnete ve vteřině v úplně jiné, možná nepříjemné situaci, s kterou se najednou musíte vypořádat.

Měla jsem tento obrat zrovna v knížce, přeložila jsem si to jako “když se karta obrací”, v té písni tedy jak píše Marek, volně “už se nebudeme přetahovat”.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.