Nevtipný překlad :)

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Marek Vít vložený před 12 lety

Pointa toho sloganu? BOY MEETS GIRL je klasický slogan romantických slaďáků, jenže ten kluk je zombie, takže by za normálních okolností tu holku snědl. Ale nesní.

Mně to (ten slogan, film neznám) právě nepřipadá vtipné ani v originále  – pořád hledám nějakou pointu, kterou jsem nepostřehla, a nic…

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Geo vložený před 12 lety

Mně to (ten slogan, film neznám) právě nepřipadá vtipné ani v originále  – pořád hledám nějakou pointu, kterou jsem nepostřehla, a nic…

asi to má být to eat – meet.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Leiah vložený před 12 lety

asi to má být to eat – meet.

Přesně tak.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Geo vložený před 12 lety

Je to prostě hříčka se slovy. Nemá to být k smíchu, to ne, ale prostě slogan BOY MEETS GIRL doplnili slovesem EAT, které se s MEET rýmuje a hodí se i k té tématice, že ten zombie kluk se zamiluje a tu dívku tedy nesní.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Marek Vít vložený před 12 lety

Je to prostě hříčka se slovy. Nemá to být k smíchu, to ne, ale prostě slogan BOY MEETS GIRL doplnili slovesem EAT, které se s MEET rýmuje a hodí se i k té tématice, že ten zombie kluk se zamiluje a tu dívku tedy nesní.

Tu hru se slovy jsem pochopil hned. Ale jak se k tomu postavit v překladu? Buď takto “divně” jak píše Franta nebo vymyslet hru s úplně jinými slovy v češtině, která může být daleko od originálu.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od swimmer vložený před 12 lety

Tu hru se slovy jsem pochopil hned. Ale jak se k tomu postavit v překladu? Buď takto “divně” jak píše Franta nebo vymyslet hru s úplně jinými slovy v češtině, která může být daleko od originálu.

A to je v mnoha případech nejlepší cesta, protože pokud zachováme originál, tak to v češtině už není ono. Každopádně autor věty by nevěřil, jak ji asi někdo může tak pitvat jako tady. 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.