ukazovací zájmena

They are my shoes. – To jsou moje boty.
These are my shoes. – Tohle jsou moje boty.
It is my shoes. – To jsou moje boty.

Je mezi první a druhou větou nějaký rozdíl?

U třetí věty není možno vynechat my.
It is shoes – špatně It is my shoes – přijatelné

Díky moc

Nemyslim si, že “It is my shoes.” je správně.

Podle mně je gramaticky dobře vše, ale problém je v kontextu použití.
It is my shoes which I hate.
Look, what's floating there in the river? It is my shoes! Hey, fish them out! They are my shoes!!!
What's this? These are my shoes.
It is shoes which women love to buy all the time.

jj díky

Právě, řekl bych,že it is my + plurál se moc nepoužívá,ale nerad nevím něco,co je ,takže se ptám do podrobna  

PS:
What's this? They are my shoes bych asi řekl, psal o tom i p.Vít ve článku o ukazovacích zájmenech, všeobecně je asi lepší použít normální zájmeno, když se někdo ptá co to je, tak na to “neukazujeme a nepopisujeme” ale říkáme už rovnou,co to je.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Jakub Ryba vložený před 12 lety

Podle mně je gramaticky dobře vše, ale problém je v kontextu použití.
It is my shoes which I hate.
Look, what's floating there in the river? It is my shoes! Hey, fish them out! They are my shoes!!!
What's this? These are my shoes.
It is shoes which women love to buy all the time.

Tak samozřejmě, když se vymyslí kontext, tak je možná spousta věcí, ten tam ale Cheerry nemá…

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Cheerry vložený před 12 lety

jj díky

Právě, řekl bych,že it is my + plurál se moc nepoužívá,ale nerad nevím něco,co je ,takže se ptám do podrobna  

PS:
What's this? They are my shoes bych asi řekl, psal o tom i p.Vít ve článku o ukazovacích zájmenech, všeobecně je asi lepší použít normální zájmeno, když se někdo ptá co to je, tak na to “neukazujeme a nepopisujeme” ale říkáme už rovnou,co to je.

Na otázku What is this? nebude odpověď They are my shoes. Otázku jsi špatně opsal. Má být: What are these?

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Scorpio vložený před 12 lety

Na otázku What is this? nebude odpověď They are my shoes. Otázku jsi špatně opsal. Má být: What are these?

jj díky za opravu

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.