ahojte, ako by povedalo: “nezvykaj si na neho, odíde”..
díík ![]()
ahojte, ako by povedalo: “nezvykaj si na neho, odíde”..
díík ![]()
Ahoj.
Moje návrhy se slovem dependent on sb – závislý na někom:
Don't be dependent on him. He will leave you.
You had better not be dependent on him. He will leave you.
Vím že to přesně nevyjadřuje ten proces ‘zvykání’, ale někdo
určitě poradí. ![]()
Don't get used to him, he'll leave. Don't get used to having him around, he'll leave.
Přemýšlel jsem, zda jde v tomto případě GET USED TO STH (DOING STH)
použít, a nejsem si tím tak jist.
Když se podívám na definici
ve slovnících, tak mi to tady nesedí.
Samozrejme, že to je správne, čo ti tam na definícii nesedí? ![]()
Jeeej, diky, všetkým. Viem, že je to hlúpe sa takto hneď pýtať iných. Potrebovala som to pomerne rýchlo… Neviem, či to dependet nie je skôr vo význame byť závislý (napr. finančne). A s used som to nevedela učesať… a či vôbec to tak ide.
Je to presne v duchu spoileru, keď čítate knihu a nikto Vám povie: Nezvykaj si na neho (moc si ho neobľúbuj), na konci zomrie.. alebo tak.
Ale dik, už toto ma hodne odkoplo. ![]()
Samozrejme, že to je správne, čo ti tam na definícii nesedí?
No hlavně to, že to není GET USED TO SOMEBODY, ale SOMETHING. Get used to sth používám, když jsem zažil něco, co pro mě bylo nové, neznámé, nepříjemné atd. Takže I got used to (doing) it…zvyknul jsem si na to…Líp mně tam sedělo ‘nebýt na někom závislý’, když si to tak vezmete, znamená to vlastně taky ‘nebýt na někoho zvyklý’. Myslím, že dependent lze použít i když je někdo na někom citově závislý, nebo ne?
Chápu trochu kam Scorpio míří. Mně se osobně také více líbí spíše 2 návrh američanky : Don't get used to having him around, he'll leave.
Ale jako první mne napadlo: Don't get (emotionally) too attached to him, he will leave.
Yours is good, too, swimmer…I like that.
Scorpio – you can definitely get used to somebody as well…Like if there's a person in your office that you don't really like, but after a while he doesn't bother you so much, you got used to him.
Yours is good, too, swimmer…I like that.
Scorpio – you can definitely get used to somebody as well…Like if there's a person in your office that you don't really like, but after a while he doesn't bother you so much, you got used to him.
Ok then. Thanks ![]()
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.