Dotaz

Ahojte, chtěl bych se zeptat, jak mají být tyto věty správně: Tom refused (to) lend me any money. – Má zde “to” být?

Remind me to collect nebo Remind me collecting?

…a good thing they didn't catch you. a)what's b)There is c)It is d)That is

Předem děkuji za pomoc

A toto jste četl?

Právěže četl, ale v tom testu bylo ve spravnych vysledcich refused lend – bez to a remind me collecting, proto se ptam. Jinak k te 3. otazce se verb patterns nevazou,..

V jakém testu? Z nějaké učebnice?

Samozřejmě se jedná o chybu.

Test na VŠE – ale správné výsledky jsem měl zprostředkovaně, tak to je asi ono. Takže může být jen refused to lend a remind me to collect? Mohl by mi někdo poradit s tou třetí otázkou, co doplnit do té věty? 

Ohledně “refuse” a "remind = ano

It is a good thing they didn't catch you.

Děkuji, uvažoval jsem právě mezi that is a it is, ale přesně si nedokážu vysvetlit, proč it is..

it's a good thing – je v podstatě ustálená fráze / idiom, pokud se jedná o význam “to be lucky”

It's a good thing we got there on time. = We're lucky we got there on time. (Je dobře/Štěstí, že jsme tam dorazili včas.)

Někdy ale v konverzaci můžete pouze konstatovat, že je něco dobře, že se tak stalo. V takovém případě by se použilo např. “That's a good thing, right?”

Příklad: Inflation's Gone. That's a Good Thing, Right?

díky moc!;-)

Pokud vím, tak na IT IS a THAT IS neexistujou nějaká pravidla ne? Vždy to určím citem, ale je dobré říct třeba někomu taktéž – pro tohle získáš cit časem nebo existují nějaká lehká/těžká pravidla? Díky

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.