Dotaz

Ahojte, chtěl bych se zeptat, jak mají být tyto věty správně: Tom refused (to) lend me any money. – Má zde “to” být?

Remind me to collect nebo Remind me collecting?

…a good thing they didn't catch you. a)what's b)There is c)It is d)That is

Předem děkuji za pomoc

toto jste četl?

Právěže četl, ale v tom testu bylo ve spravnych vysledcich refused lend – bez to a remind me collecting, proto se ptam. Jinak k te 3. otazce se verb patterns nevazou,..

V jakém testu? Z nějaké učebnice?

Samozřejmě se jedná o chybu.

Test na VŠE – ale správné výsledky jsem měl zprostředkovaně, tak to je asi ono. Takže může být jen refused to lend a remind me to collect? Mohl by mi někdo poradit s tou třetí otázkou, co doplnit do té věty? 

Ohledně “refuse” a "remind = ano

It is a good thing they didn't catch you.

Děkuji, uvažoval jsem právě mezi that is a it is, ale přesně si nedokážu vysvetlit, proč it is..

it's a good thing – je v podstatě ustálená fráze / idiom, pokud se jedná o význam “to be lucky”

It's a good thing we got there on time. = We're lucky we got there on time. (Je dobře/Štěstí, že jsme tam dorazili včas.)

Někdy ale v konverzaci můžete pouze konstatovat, že je něco dobře, že se tak stalo. V takovém případě by se použilo např. “That's a good thing, right?”

Příklad: Inflation's Gone. That's a Good Thing, Right?

díky moc!;-)

Pokud vím, tak na IT IS a THAT IS neexistujou nějaká pravidla ne? Vždy to určím citem, ale je dobré říct třeba někomu taktéž – pro tohle získáš cit časem nebo existují nějaká lehká/těžká pravidla? Díky

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.