Minulý prostý čas

Ahoj!

Na wordreference.com mi bylo řečeno, že věta “I never knew you like dogs” je lepší bez předpřítomného času. Proč nemůžu napsat “I have never known”? Nevěděl jsem to přeci do té doby, než mi to ta osoba řekla, takže je tu spojitost i s přítomností. Nebo se používá jenom minulý čas když se něco právě dozvím? V ten moment už je to minulost? Minulý bych tam osobně napsal kdybych tu větu někomu řekl včera při další zmínce o tom.

podle mě to, že jsi neveděl o tom, že má rád psy, je už minulost… ted už to víš, tak bych řekl, že není potřeba tam dávat předpřítomný

Někdo by řekl s předpřítomným, někdo s minulým :)

Když budu mít větu “Nikdy jsme spolu nemluvili” bude tam minulý čas “We never spoke to each other” když jsem ho právě poznal, chvilku se bavíme a někomu třetímu pak řeknu, že jsme spolu nikdy nemluvili?

Ale když se bavím s kámošem a ten člověk kolem nás projde, ptám se ho jestli ho zná a pak řeknu že jsme spolu nikdy nemluvili tak už to bude předpřítomný čas? Neznám ho, nestojíme a nebavíme se, jen prošel a já se pak zeptal svého kámoše.

Ale věta I NEVER KNEW vůbec nemluví o minulosti. Tady je sice formálně minulý čas, ale prostě tím říkáte – jé, ty máš rád psy? To jsem nevěděl. I never KNEW.

Není to taková ta klasická věta – nikdy jsem něco neudělal, nikdy jsem někde nebyl apod.

Podobně se používá minulý čas např. I THOUGHT, I WAS WONDERING apod.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od jura1992 vložený před 11 lety

Když budu mít větu “Nikdy jsme spolu nemluvili” bude tam minulý čas “We never spoke to each other” když jsem ho právě poznal, chvilku se bavíme a někomu třetímu pak řeknu, že jsme spolu nikdy nemluvili?

Ale když se bavím s kámošem a ten člověk kolem nás projde, ptám se ho jestli ho zná a pak řeknu že jsme spolu nikdy nemluvili tak už to bude předpřítomný čas? Neznám ho, nestojíme a nebavíme se, jen prošel a já se pak zeptal svého kámoše.

Tady bych použil ‘We have never spoken to each other before.’ ve všech uvedených případech.

Moc díky všem ;)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.