Help for English

Lektor na DPP

 

Zdravim vsechny, cerstve jsem dostudoval a lektorine jsem se uz rok venoval. Nyni si chci od studia odpocinout a zkusit rok/dva ucit. Doposud jsem ucil v jedne jazykovce jen 7–9 h tydne, coz je brano samozrejme jen jako privydelek. Ted potrebuju tolik hodin, abych se tim uzivil. Zadne prehnane naroky nemam, ale najem atd. splatit musim. Mam prislibenych 15h (DPP) v jedne jazykovce a asi 5h v puvodni (DPP). Co me vsak trapi je, abych se z toho nezblanil, protoze samotne pripravy zaberou svuj cas, kazdy to sam dobre zna. Stale totiz zvazuju, ze si najdu neco na plny uvazek. Ma nekdo zkusenosti s necim podobnym? Sel do toho? Zkusil to? Poraď(te)! Diky ;)

Dobrý den, koukám, že vám zatím nikdo neodpověděl, tak začnu. S prací lektorky na DPP mám jenom velice krátkou zkušenost, po pár měsících jsem si zřídila živnostenský list. Taky jsem si myslela, že budu učit jenom na přechodnou dobu a potom si najdu něco na HPP. Z přechodné doby je osm let. Začínala jsem u jedné jazykové školy, pototom přibylo pár dalších a poslední cca dva roky mám pouze klienty jenom sama na sebe, bez jazykových škol. Učím okolo třiceti hodin týdně, o letních prázdninách trochu zvolním tempo. Zvládat se to určitě dá, pokud používáte dobré učebnice, příprava zase tolik času nezabere. Pokud si děláte přípravu na doučování, tak taky víte do jakých materiálů sáhnout. Takže směle do toho a raději si hledejte studenty sám na sebe, nebudete vydělávat peníze druhým, ale sobě.

Ahoj, taky přispěju se svoji troškou do mlýna. Začal jsem před rokem, nejprve na DPP, po třech měsících jsem si zařídil živnostenský list. No a co se týče počtu hodin, učím taky kolem 30 hodin týdně (liší se to), příprava se dá, pokud člověk používá jednu sadu knížek. Pokud jich je více, tak je to horší, zvlášť pokud člověk celý den běhá po hodinách a večer musí dělat přípravu a do toho by se měl ještě sám neustále vzdělávat. Ale věřím, že po několika letech lektorské práce to jde mnohem lépe. Já se mám stále mnoho co učit. :) Určitě to zkus a uvidíš, zda tě to bude bavit, skončit můžeš vždycky. Ať se daří :)

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.