Give (a) new meaning to

Dneska jsem si na CNN přečetl článek, jehož název zněl:

This Police Officer Gives a New Meaning to ‘Protect and Serve’ and It’s Awesome

Nerozumím tomu, proč je “gives A new meaning to”. Nemělo by být “meaning” v tomto významu nepočitatelné? Všechny slovníky to uvádějí bez členu.

Díky za radu.

Když se podíváte do Oxfordu, je tam u tohoto významu jasně napsáno, že je COUNTABLE / UNCOUNTANBLE.

Tedy nepočitatelné je obecné – nový smysl, nový význam, obecně
Počitatelné – máme jeden význam, druhý význam, můžeme mít dva významy, deset významů – 10 meanings. Když pak dostane nový takový význam, tedy třeba jedenáctý, bude to logicky s neurčitým členem.

Já jsem se do Oxfordu díval. Pod heslem pět, kdy je uvedena příkladová věta “Having a child gave new meaning to their lives.” je napsáno jen UNCOUNTABLE.

Stejně tak u hesla č. 4 LDCE je uvedena příkladová věta: “For many people it is religion that gives meaning to their existence.” A opět se píše, že meaning je v tomto významu jen UNCOUTABLE.

Smysl života, smysl existence = nepočítatelné, smysl obecně
Smysl/význam určité fráze = jeden konkrétní, počítatelné, každá fráze může mít víc smyslů/významů

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Radim45 vložený před 11 lety

Já jsem se do Oxfordu díval. Pod heslem pět, kdy je uvedena příkladová věta “Having a child gave new meaning to their lives.” je napsáno jen UNCOUNTABLE.

Stejně tak u hesla č. 4 LDCE je uvedena příkladová věta: “For many people it is religion that gives meaning to their existence.” A opět se píše, že meaning je v tomto významu jen UNCOUTABLE.

Právě proto jsem psal o tom rozdílu. Pokud jim dalo to, že mají dítě, nový smysl, myslíme tím, že život má jen jeden smysl, ten obecný a dítě ten smysl změnilo, jakoby znovu nastavilo. Nepočitatelné.

Naopak fráze PROTECT AND SERVE může znamenat ledacos. Může to mít oněch deset významů. Potom je ten člen na místě.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.