Help for English

FCE učebnice

 

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jakou učebnici byste mi doporučili pro přípravu na FCE. Uvažoval jsem mezi Gold First (s aktualizací 2015) a Objective First (také aktualizované vydání 2015). Také bych chtěl poprosit o radu, jak s kterou učebnicí pracovat. Předem děkuji. FB

Zdravím, také by mě zajímalo jakou z těchto učebnic pořídit? Nebo radši učebnici z řady Language Practice?

Jaký je u Gold rozdíl mezi Maximiser a Coursebook?

Řada Language Practice obsahuje výborným způsobem systematicky zpracovanou gramatiku a slovní zásobu, ale ne cvičení k ostatním částem zkoušky (Reading, Writing, Listening, Speaking). Záleží na tom, co potřebujete a zda se připravujete sám či s učitelem.

Zatím příprava samostudiem. Časem možná nějaký kurz, ale ještě nevím. Dřív jsem měl na různých kurzech face2face a Cutting Edge. Speaking mám celkem v pohodě, ale ty ostatní části bych potřeboval oživit. Proto jsem si říkal, že bych pořídil něco kvalitnějšího.

Těch učebnic je mnoho, ale ta, kterou vám tady doporučíme vám nemusí vyhovovat. Nejlepší by bylo si zajít do knihkupectví, kde mají velký výběr učebnic a kde by byli schopni vám taky poradit, kde si je můžete všechny prohlídnout a zvážit, která by vám nejvíce vyhovovala. Určitě můžeme doporučit knihkupectví Englishbooks, které je v Berouně. Nevím ale, kde bydlíte, či jaké máte možnosti.

Mnoho učebnic lze prolistovat online, třeba v obchodě Amazon.

Pár jsem listoval online a moc mi to nepomohlo. Jako laik v tomhle ohledu nepoznám jestli je učebnice dobrá a nebo jestli mi bude vyhovovat. Bral bych prostě nějaký dobře ucelený mix. Klidně učebnici s méně cvičeními a k tomu pracovní sešit. Do Berouna se bohužel nedostanu. Škoda, že někde není nějaké přehledné srovnání ve stylu: tahle učebnice má to a to v takovém poměru a jiná zase víc toho a toho.

Ale to tady na stránkách je:

http://www.helpforenglish.cz/…ty-a-zkousky

To jsem četl, ale je to 5 let staré a k tomu tam toho moc není. Proto jsem se zde zeptal…

Já vám můžu za sebe doporučit jenom učebnici http://www.helpforenglish.cz/…-certificate, se kterou jsem se připravovala na FCE já a pomohla mi hodně, ale chodila jsem i do krátkého kurzu (hlavně kvůli speakingu). Ale jak říkám, tahle vyhovovala mně. A k tomu jsem dělala cvičení tady na HFE a stáhla jsem si past papers a procházela jsem si English Grammar In Use.
Co se týče stáří učebnice, nemyslím si, že by to mělo být nějak na škodu, cvičení se nijak nezměnila, jen došlo podle mě ke kosmetickým přesunům, ale cvičení jako taková se neměnila.

K novému formátu zkoušky si můžete přečíst tento článek:
FCE a CAE od ledna 2015
Je to tak, jak říká Lucka, nic podstatného se nezměnilo. :)

Ahoj, takže kniha ENGLISH GRAMMAR IN USE third edition(Raymond Murphy) je dobrou volbou pro studium na FCE exam?? Najdu tam všechnu gramatiku ,kterou na test potřebuji? Můžete ji nějak srovnat s knihou GRAMMAR AND VOCABULARY FOR FIRST CERTIFICATE(Luke Prodromou)Longma?? Díky za odpověď. Jo a jsou někde ke stažení zdarma? :D :D

K oboum dotazům viz mé příspěvky výše:
EGU od Murhyho je klasická a kvalitní učebnice, ale bohužel neobsahuje podle mne všechen materiál potřebný k FCE + cvičení jsou udělaná nevyhovujícím způsobem.
Osobně doporučuji First Certificate Language Practice (M.Vince), ale můžete si samozřejmě vybrat i jakoukoli podobnou knihu z těch, které tu doporučovali jiní.
Nejlépe zajít do knihkupectví a prolistovat, případně mnoho knih můžete částečně projít i online na Amazonu.

Dobrý den, nevíte prosím kde bych sehnala klíč k učebnici Get Ahead in FCE “Student's Book” (Andrew Betsis and Lawrence Mamas) ? Stačil by mi jen stažený soubor, abych měla možnost si kontrolovat odpovědi… Děkuji

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda máte někdo zkušenost s novou učebnicí Grammar and vocabulary for first and first for schools. Budu se na fce připravovat sama a chtěla jsem si pořídit Cambridge grammar for fce a Cambridge vocabulary for fce, ale tyto dvě knihy nahrazuje právě nová (viz výše), která je již podle nových úprav zkoušky. Nepřijde mi ale, že by se zkouška nějak razantně změnila… Máte s tou novou učebnicí někdo zkušenost?

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.