this Monday

Ahoj.
Chci se ujistit v jedné věci.
Řekněme, že je středa. Pokud chci říct, že máme meeting tento pátek, řeknu: We have a meeting this Friday.
Pokud ale chci říct, že jsme měli meeting toto pondělí, použiju dle mého rovněž THIS, protože mluvím o pondělku tohoto současného týdne, takže:
We had a meeting this Monday.
Pokud bych chtěl říct, že jsme měli meeting minulé pondělí, tzn. v minulém týdnu, bylo by to: We had a meeting last Monday.

Chápu to správně :-).

Já bych prostě řekla We had a meeting on Monday. A bylo by to vyřešeno. :D Jinak mě jenom napadlo, u toho pátku by tam asi měl být průběhový čas. We are having a meeting on Friday.

Myslím, že lze užít obojí.

We have a meeting this Friday (as usual) – tady je to součást pracovního rozvrhu, schůze jsou každý pátek.

We are having a meeting on Friday – schůze je plánovaná na pátek (a nemusí to být pravidelně každý pátek)

Odkaz na příspěvek Příspěvek od kristynaxyz vložený před 11 lety

Já bych prostě řekla We had a meeting on Monday. A bylo by to vyřešeno. :D Jinak mě jenom napadlo, u toho pátku by tam asi měl být průběhový čas. We are having a meeting on Friday.

Ano, vím že to jde říct i takto, ale zajímá mě to i s tím this.
Souhlasím, tady by mělo být having, nebral jsem to jako součást nějakého rozvrhu.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Scorpio vložený před 11 lety

Ano, vím že to jde říct i takto, ale zajímá mě to i s tím this.
Souhlasím, tady by mělo být having, nebral jsem to jako součást nějakého rozvrhu.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Cortes vložený před 11 lety

http://forum.wordreference.com/showthread.php?…

třetí příspěvek

Díky za odkaz.
Myslím ale, že tam není jasně řečeno, zda je pro např. pondělí, které již proběhlo, ale je stále v aktuálním týdnu správné použít THIS nebo raději LAST.

edit: ale asi bude opravdu nejlepší říct: We had a meeting on Monday. nebo We had a meeting this past Monday. aby nedošlo k nedorozumění.

Pokud se jedná o den v tomto týdnu, který má teprve přijít, tak je tam jasně THIS. Bod 4:
http://www.oxfordlearnersdictionaries.com/…glish/this_1

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Scorpio vložený před 11 lety

Díky za odkaz.
Myslím ale, že tam není jasně řečeno, zda je pro např. pondělí, které již proběhlo, ale je stále v aktuálním týdnu správné použít THIS nebo raději LAST.

edit: ale asi bude opravdu nejlepší říct: We had a meeting on Monday. nebo We had a meeting this past Monday. aby nedošlo k nedorozumění.

Pokud se jedná o den v tomto týdnu, který má teprve přijít, tak je tam jasně THIS. Bod 4:
http://www.oxfordlearnersdictionaries.com/…glish/this_1

Vždyt to tam píše.- … “this Monday” can refer to a prior Monday if it's the closest Monday, so if we're speaking on Tuesday you could say, “We had a meeting this Monday on that issue”, meaning the day before.....

Ale souhlasim, že nejlepší je říct jenom “We had a meeting on Monday.”

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Cortes vložený před 11 lety

Vždyt to tam píše.- … “this Monday” can refer to a prior Monday if it's the closest Monday, so if we're speaking on Tuesday you could say, “We had a meeting this Monday on that issue”, meaning the day before.....

Ale souhlasim, že nejlepší je říct jenom “We had a meeting on Monday.”

No ale ta věta začíná, že v diskusi odkazované níže si jeden člověk myslí, že this Monday can…

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.