will x going to

Odkaz na příspěvek Příspěvek od MrProchy vložený před 13 lety

I Vám děkuji za reakci. Bohužel paní učitelka má svůj klíč podle kterého opravuje testy a přesvědčovat ji o tom, že klíč nemusí být bezchybný je ztráta času. Nebudu ji zbytečně rozčilovat svými názory (i přez to, že můj názor je evidentně správný), tím spíše ne krátce před maturitou :)

Je rozumné se s učitelem nedohadovat, pokud Vám bude sedět u maturity. Někteří kantoři si to někdy berou hodně osobně. Nicméně to tak ta paní bude učit i nadále špatně a jasný příklad z učebnice je najednou pro studenty změněn a v rozporu se zažitými zvyklostmi. Nepoužil jsem záměrně pravidly, protože jak bylo zmíněno, nic není tak černobílé, jak některé učebnice a někteří učitelé káží. Zatvrzelost některých učitelů je pro mě nepochopitelná a způsobuje škodu, kterou lze často jen s velkým úsilím napravit. Já osobně bych si to v klidu nechal vysvětlit a měl při tom třeba Murphyho v ruce a dělal co nejvíc hloupého při dalších ukázkových příkladech. Možná by to mohlo prolomit nějakou tu bariéru ignorace.

Zajímavé. Já měl vždy naučeno, že “WILL BE” lze dát kdykoliv. Taková výjimka. Going to by šlo samozřejmě také. Viděl jsem to i někde v učebnici.

Našel jsem to i na internetu: WILL BE The verb be is an exception with will. Even when we have a very firm plan, and we are not speaking spontaneously, we can use will with be. Look at these examples. ODKAZ ZDE

• I will be in London tomorrow.
  • There will be 50 people at the party.
  • The meeting will be at 9.30 am.

Je to jen pro zajímavost, ale tak…nedalo mi to sem nenapsat 8-)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.