Budoucnost bez "Will"

Dobrý den,

omlouvám se, nevím, jestli píšu do správné kategorie, ale chtěl jsem se zeptat na jednu problematiku a to, vyjádření budoucnosti, bez použití will

Např. ve vetě: I hope we meet again – vyjadřuje budoucnost (Doufám, že se znovu potkáme – někdy v budoucnu). Slýchávám to celkem často, ale sám mám tendenci, když se jedná o to říct něco, co se týká budoucnosti dávat tam “Will” nebo “Going to”.

Chtěl jsem se tedy zeptat, jak se tato problematika nazývá, případně je tu na HFE o tom nějaký článek, který toto vysvětluje, abych se mohl naučit nějaká pravidla?

Není mi jasné a trochu mě to mate, kdy to můžu říct bez “Will” nebo “Going to” a kdy je naopak musím použít

Děkuji moc

V English Grammar in Use pri “will” a “going to” to mas uvedene, ze “hope” je vynimka, t.j. ze po nom nasleduje zvacsa pritomny cas na vyjadrenie buducnosti. ;)

Nebo se budoucí čas vyjadřuje přítomným prostým zejména u nějakých časových události ( jízdní řády, začátky filmů v kině atd)

The train leaves at 8:45 am.
The film starts in 20 minutes.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Václav Luks vložený před 10 lety

Dobrý den,

omlouvám se, nevím, jestli píšu do správné kategorie, ale chtěl jsem se zeptat na jednu problematiku a to, vyjádření budoucnosti, bez použití will

Např. ve vetě: I hope we meet again – vyjadřuje budoucnost (Doufám, že se znovu potkáme – někdy v budoucnu). Slýchávám to celkem často, ale sám mám tendenci, když se jedná o to říct něco, co se týká budoucnosti dávat tam “Will” nebo “Going to”.

Chtěl jsem se tedy zeptat, jak se tato problematika nazývá, případně je tu na HFE o tom nějaký článek, který toto vysvětluje, abych se mohl naučit nějaká pravidla?

Není mi jasné a trochu mě to mate, kdy to můžu říct bez “Will” nebo “Going to” a kdy je naopak musím použít

Děkuji moc

Dobře, děkuji moc všem.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.