Help for English

City and Guilds v roce 2017

 

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat zda někdo tuší, jestli tyto zkoušky ještě v ČR probíhají? Již pár měsíců plánuji certifikát na úrovni B2 a konečně jsem se dostal k tomu, že vyhledám termín, ale z toho co jsem na internetu vyčetl to vypadá jako by v Čechách City and Guilds po roce 2014 zmizely a od té doby se nic nedělo.

Budu vděčný za jakékoliv info

Děkuji

Ahoj, zkoušky stále existují, jen změnily název na Language Cert. To je jediné, co se změnilo, jinak formát je 100 % stejný. Držím palce!

Perfektní, díky moc!

Dobrý večer, možná píšu příliš pozdě, ale nemohu s Martinou souhlasit. Formát zkoušky je sice stejný, ale když se podíváte na stránky LanguageCert, zjistíte, že nová obdoba City&Guilds nemá zdaleka takový rozsah mezi institucemi, které ji uznávají. Já sama jsem si dělala v roce 2012 City&Guilds C1 a v Rakousku tuto zkoušku už v původní verzi nikdo neznal, takže mi úroveň C1 skoro nikde neuznali (jen B2, at to jen proto, že jsem měla FCE). Takže pokud se chystáte s certifikátem prokazovat v zahraničí, tak bych volbu ještě promyslela (mluvím ze své zkušenosti). Jinak zkouška to je příjemná, byla to pro mě dobrá zkušenost. Škoda, že se nezachovala alspoň v původní verzi. V Čechách je to s uznatelností lepší, ale plno institucí nemají o těchto certifikátech takové povědomí, takže můžete také narazit na otázky “A co to jako má být?”…:-(

Přeji hodně štěstí a šťastnou volbu.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.