Předpřítomný čas po before v kombinaci s předbudoucím

v testech na VSE jsem našla větu Before she has reached the market, she will have talked to at least ten people. Je to ironický komentář, situaci rozumím, ale ne té kombinaci časů. Děkuji za pomoc.

Before she has done it – Než už to bude mít udělané/hotové (než ten děj bude zcela dokončený)

She will have talked to at least ten people – Už to určitě bude mít probrané/prodis­kutované minimálně s deseti lidmi.

Děkuji, samozřejmě, předbudoucí čas je jasný, předpřítomný po before není běžný. Ale už jsem našla ve Swanovi, že je podtržením dokončení děje. Bežně po before bych použila jen přítomný prostý. Děkuji za spolubádání.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Levickova vložený před 8 lety

Děkuji, samozřejmě, předbudoucí čas je jasný, předpřítomný po before není běžný. Ale už jsem našla ve Swanovi, že je podtržením dokončení děje. Bežně po before bych použila jen přítomný prostý. Děkuji za spolubádání.

Předpřítomný čas je tvar přítomného – lze ho použít ve všech případech, kdy používáme přítomný např. po časových spojkách (Přítomný čas místo budoucího WILL).

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.