Present perfect/past simple

Dobrý den, věta “Omlouvám se, ale zapomněl jsem DÚ.” nejsem si jist, jestli zde bude předpřítomný nebo jen minulý prostý čas.

1. I am sorry, I forgot my HW.
  2. I am sorry, I have forgotten my HW.

A jenom bych se ještě zeptal na minulé příčestí slova “forget”. Je to stejný jako tvar minulý “forgot” nebo “forgotten”? Zdá se mi, že jsem viděl oba tvary u present perfect. Díky

Je to jedno, oboje můžete použít. Třetí tvar “forgot” jsem viděl jen v Lingea slovníku, jinak je snad všude v past participle jen “forgotten”.

Já bych řekl, že v AmE spíše 1) a v BrE spíše 2).

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Hobbit99 vložený před 8 lety

Dobrý den, věta “Omlouvám se, ale zapomněl jsem DÚ.” nejsem si jist, jestli zde bude předpřítomný nebo jen minulý prostý čas.

1. I am sorry, I forgot my HW.
  2. I am sorry, I have forgotten my HW.

A jenom bych se ještě zeptal na minulé příčestí slova “forget”. Je to stejný jako tvar minulý “forgot” nebo “forgotten”? Zdá se mi, že jsem viděl oba tvary u present perfect. Díky

Možný tvar slovesa (have forgot vs have forgotten) je vždy nejlepší si ověřit v kvalitním slovníku, např. zde: https://www.oxfordlearnersdictionaries.com/…glish/forget?…

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.