budoucnost s will X going to

Hezký den, může mi prosím někdo pomoct vysvětlit proč má být v následujících větách použity zrovna tyto druhy budoucího času?Měla jsem je v testu špatně,nicméně řídila jsem se poučkami,co nám říkali ve škole.

He looks pale. I'm afraid he is going to faint. (myslím si,domnívám se,ale nevím jestli se to stane- proto bych dala will

They have worked hard, so they are going to pass all the exams. (myslím si,že tu zkoušku udělají,dala bych opět will,nepřijde mi to vyloženě jako plán)

I will pay for the coffee. No,please. I will pay this time.It's my turn. (u té druhé věty by asi mohlo být i: I'm going to pay this time. – zde si nejsem jistá)

Děkuji všem za pomoc

He looks pale. I'm afraid he is going to faint. BE GOING TO – vidím, že se něco už blíží, už vidím známky něčeho
To je tady přesně ten případ, jak je uvedeno v článku, na který dal odkaz Boffin.

They have worked hard, so they are going to pass all the exams.
Tady opravdu nejde o plán, ale predikci, kdy předpovídáme že ty zkoušky udělají právě na základě jejich tvrdé práce.

I will pay for the coffee. No,please. I'm going to pay this time. I will pay this time. It's my turn.

Vazba going to se sem nehodí, je to reakce na situaci, která nebyla plánovaná. Rozhodujete se teď, na místě.

Děkuji Josefovi za srozumitelné vysvětlení!=)

Odkaz na článek: Budoucí čas.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.