Tajit

Dobrý den, mám větu “Ta holka určitě před tebou něco tají.”

Kontext:

A: Are you still dating with that girl?
B: Yeah, but she acts weirdly lately…
A: Really?
B: Yea! She stopped givin' me answers suddenly and I dunno why… Though I write her every day.
A: Oh, I am sure she keeps something a secret from you.

Je to tak správně přeložené? Je to trošku hovorovější kontext, tak jestli by se to případně nevyjádřilo ještě nějak méně formálně, aby to do toho kontextu zapadlo. Děkuju a přeji pěkný den. :)

B: Yeah, but she‘s been acting weird(ly) lately…
B: Yea! She stopped givin’ me answers suddenly and I dunno why… Though I write her every day.
A: Oh, I am sure she's hiding something from you.

acting weird mi zní nějak líp (hl. v hovorové angličtině), i když acting weirdly je asi gramaticky správnější.

edit: Může mi někdo vysvělit, proč se tu apostrof v jedné větě zapíše jako ' a v další jako když používám stále stejnou klávesovou zkratku a 4. řádek jsem pouze zkopíroval? Ani překopírování toho správného symbolu nepomáhá!

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Boffin vložený před 7 lety

B: Yeah, but she‘s been acting weird(ly) lately…
B: Yea! She stopped givin’ me answers suddenly and I dunno why… Though I write her every day.
A: Oh, I am sure she's hiding something from you.

acting weird mi zní nějak líp (hl. v hovorové angličtině), i když acting weirdly je asi gramaticky správnější.

edit: Může mi někdo vysvělit, proč se tu apostrof v jedné větě zapíše jako ' a v další jako když používám stále stejnou klávesovou zkratku a 4. řádek jsem pouze zkopíroval? Ani překopírování toho správného symbolu nepomáhá!

givin' – apostrof napsaný zde na HFE
givin‘ – apostrof napsaný ve Wordu a zkopírovaný sem
givin´ – česká čárka

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Franta K. Barták vložený před 7 lety

givin' – apostrof napsaný zde na HFE
givin‘ – apostrof napsaný ve Wordu a zkopírovaný sem
givin´ – česká čárka

Takto to u mě nefunguje. Apostrof zkopírovaný z Wordu je u mě správný. Je to úplně náhodný.

Zkuste např.:

1. napsat na první řádek mezeru a test' (apostrof je rovný)
  2. na druhý řádek napište mezeru a jen samotný apostrof (oba apostrofy na prvním a druhém řádku jsou stále v pořádku a rovný)
  3. na třetí řádek opět napište mezeru a apostrof (apostrof na prvním řádku je rovný, ale na druhém a třetím řádku se změní na šikmý :O)
  4. teď udělejte mezeru mezi slovem test a apostrofem na prvním řádku (apostrof na prvním a druhém řádku je šikmý, na posledním řádku se změní na rovný :O)

nebo napište na pět řádků mezeru a test' a první apostrof (jen ten jeden znak) udělejte modrý pomocí tlačítka + (apostrofy na prvních dvou řádcích se změní na šikmý, ostatní zůstanou rovný :O)

Promiňte za off-topic.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Boffin vložený před 7 lety

Takto to u mě nefunguje. Apostrof zkopírovaný z Wordu je u mě správný. Je to úplně náhodný.

Zkuste např.:

1. napsat na první řádek mezeru a test' (apostrof je rovný)
  2. na druhý řádek napište mezeru a jen samotný apostrof (oba apostrofy na prvním a druhém řádku jsou stále v pořádku a rovný)
  3. na třetí řádek opět napište mezeru a apostrof (apostrof na prvním řádku je rovný, ale na druhém a třetím řádku se změní na šikmý :O)
  4. teď udělejte mezeru mezi slovem test a apostrofem na prvním řádku (apostrof na prvním a druhém řádku je šikmý, na posledním řádku se změní na rovný :O)

nebo napište na pět řádků mezeru a test' a první apostrof (jen ten jeden znak) udělejte modrý pomocí tlačítka + (apostrofy na prvních dvou řádcích se změní na šikmý, ostatní zůstanou rovný :O)

Promiňte za off-topic.

Tak to je potom spíše dotaz na našeho IT. :)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.