Doplňování/přeměna vět - cvičení

Dobrý den :)

Zde se jedná o cvičení kde musím upravit části vět s povinným použitím slovíčka, které je tučně zvýrazněno. Škrtnuté odpovědi jsou mé tipy. Klíč ukazuje jiné možnosti. Já si však myslím, že moje varianty nejsou k zahození. Souhlasíte? Mohli byste mi s tím, prosím , pomoci/dát mi na to Váš názor?

1)

The local council wants to impose a ban on driving at more than 30 kilometres per hour anywhere in this area.

ILLEGAL

The local council wants to _make driving illegal__make it illegal to drive__ at more than 30 kilometres per hour anywhere in this area.

2)

The change in the company´s logo didn´t make any difference to the majority of its customers.

CONSEQUENCE

The change in the company´s logo __had no consequence__was­n´t of any consequence___to the majority of its customers.

Zde jsem byl velice překvapen. Po kouknutí se do slovníku mi přijde, že “have+consequence” znamená vyloženě něco jiného než “be of any consequence” a proto to nejde v tomto kontextu použít?

3)

I don´t think I can continue to play tennis as it´s too time consuming.

UP

I think I´ll have __to give up on playing__ tennis as it´s too time consuming.

Opravdu by zde nešlo nechat “UP” ?

• The local council wants to make driving at more than 30 kilometres per hour illegal anywhere in this area je ok, ale “illegal” je daleko od “make”. Proto je jejich varianta lepší.
  • Wants to make driving illegal at more than … zní kostrbatě, viz Google (no results found for make driving illegal at more)
  • had no consequence – neměla důsledek, wasn't of any consequence – neměla význam (ve smyslu bylo jim fuk)

I think I´ll have to give up on playing tennis as it´s too time consuming. Opravdu by zde nešlo nechat “UP?

Ne, give up on – (zlomit nad někým/něčím hůl) není totéž co give up, viz 'Frázová slovesa se slovesem GIVE.

My computer / phone / watch / TV / car / vacuum cleaner / coffee machine (atd.) kept going on the blink (pořád blbnul/zlobil) so I've given up on it and bought a new one.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.