Help for English

THIS / THAT / THESE / THOSE (tabulka)

Komentáře k článku: THIS / THAT / THESE / THOSE (tabulka)

 

ano

tohle je velice důležitá tabulka pro začátečníky, co já bych za to dala kdybych ji měla takhle pěkně graficky znázorněnou. l když jsem se ukazovací zájmena naučila, velice mi pomohly články na HFE.Možná někdo řekne banalita, ale já se přesvědčila, že znázorněné se učí líp.Takže začátečníci! Užívejte si !

Tenhle web je nejlepší vážně nevím jak vám mám moc poděkovat, učitelka by nás to tak dobře nenaučila zrovna teď se to jdu učit my to máme za novou látku takže to budu super umět :D

Díky za web, chtěl bych se jen zeptat – které z THIS THAT THESE THOSE lze nahradit členem THE, pokud jsou splněny podmínky že víme o čem je řeč … Já si vždy myslel že jen THIS, pak jsem četl na webu že všechny THE lze použít pro všechny 4 zájmena a teď jsem se setkal s tím že jen THAT, takže nevím čemu věřit. Díky

Přece všechny a nebo žádné… dle kontextu. THE znamená, že něco je člověku známé, že bude vědět, o čem mluvím. THIS apod. jsou ukazovací, takže na ně ukazují, aby člověk věděl, o čem mluvím.

TAKE THE PILL – ten prášek, ty víš jaký

THIS PILL – tenhle (ale ne tamten), THAT PILL (tamten ale ne tenhle)
THESE PILLS – tyhle, THOSE PILLS (tamty)

Viděl jsem tuto větu: Movies that will blow everyone away in 2021 and beyond

Je tam v pořádku to THAT? THOSE by bylo špatně?
Díky.

THAT tady znamená které

Děkuji za vysvětlení. Konečně mě to v té hlavě docvaklo. Byť jsem v jistých věcech dál a nedělají mi větší problémy, toto byl kámen úrazu.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.