i don't want an apple NOR a pear – jde to takhle říct jen s nor, bez neither ? Nikde jsem moc na internetu neviděl samostatné nor..proste z češtiny = nechci to ANI to … (s neither by bylo = chci ANI to ANI to = I want neither an apple nor a .....)
i don't want an apple NOR a pear – jde to takhle říct jen s nor, bez neither ? Nikde jsem moc na internetu neviděl samostatné nor..proste z češtiny = nechci to ANI to … (s neither by bylo = chci ANI to ANI to = I want neither an apple nor a .....)
I don't want an apple or a pear.
Já bych řekla normálně neither/nor, ale pozor, to již obsahuje zápor, čili sloveso v záporu není, tedy: I want neither an apple nor a pear.
Já bych řekla normálně neither/nor, ale pozor, to již obsahuje zápor, čili sloveso v záporu není, tedy: I want neither an apple nor a pear.
NOR jde takto použít za pauzou (řekneme jedno, a pak k tomu dodáme druhé), např.
I don't want an apple. Nor a pear.
Jinak se používá kladné or.
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.