Help for English

Srovnání práce vs stáž v Anglii

 

Ahoj,

anglicky umím celkem dobře (zhruba C1). Vzali mě na stáž do Manchesteru na Generálním konzulátu ČR na asi tři měsíce. Jde o státní službu, diplomatickou službu, základní konzulární oblast (matriční události, osobní doklady), administrativní úkony (pomoc klientům s vyřizováním žádostí o osobní doklady), překlady dokumentů, přípravu rešerší, vyhledávání informací, přípravu podkladů, přípravu a organizaci akcí.

Tím, že je to konzulát ČR, mě napadlo, jestli tam angličtinu doopravdy využiju dostatečně, i přesto, že v podmínkách je, že angličtinu umět musím (tudíž tam nějaké využití asi bude). Nebylo by lepší místo této stáže jet k někomu do rodiny a hlídat děti, nebo na např. na farmu, pracovat tam a mluvit s těmi lidmi? Mám samozřejmě možnost jet na tu stáž a příští rok třeba pracovat, ale zajímal by mě názor někoho, kdo má s pobytem v Anglii za tímto účelem zkušenosti a poradil by mi, čím víc získám. Jde mi hlavně o kontakt s lidmi a procvičení si angličtiny, příp. výhoda v životopise nebo nějaké jiné výhody, o kterých nevím. Anebo je nejlepší vyzkoušet si oboje? Nikdy jsem v zahraničí takhle dlouho nebyl, takže vůbec nemám zkušenosti.

Díky moc za odpovědi. :-)

Já moc nevím, nad čím uvažujete. Nemyslím si, že každý dostane příležitost stáže na konzulátu. A pokud si budete hledat později práci u nás, v životopise rozhodně bude taková stáž vypadat mnohem lépe než sbírání jahod na farmě, kde tolik komunikovat ani nebudete (navíc tam nemusí být ani tolik rodilých mluvčích, často jsou zaměstnáváni cizinci).

Ides len na 3 mesiace, urcite to bude fajn, mozno budes aj dlhsie…potom daj vediet…:)

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.