Help for English

Frekvenční slovník

 

Dobrý den.

Zakoupila jsem si velký, anglický “Oxfordský slovník”. K němu bylo CD, kde je vypsáno 3000 “klíčových” slovíček, seřazených podle četnosti použití. Chtěla jsem si z nich vytvořit vlastní okruh v aplikaci “English me”, nicméně se mi to nedaří – po exportu CSV tabulky se mi anglické slovo zobrazuje v jednom sloupci společně s překladem, přestože v tabulce jsou anglická slova a jejich překlady rozdělené do svou samostatných sloupců. Zkoušela jsem nahrát i bez překladu, ale v základním nastavení je “přidat jako nové slovo” a pokud bych ho chtěla přiřadit k existujícímu, je nutné to udělat ručně u každého slova zvlášť, což při 890 slovech na jeden okruh (velikost zhruba těch 20kb) je celkem nepraktické…

Učení se slovíček podle jednotlivých tematických okruhů mi osobně příliš nevyhovuje… Chtěla bych se zeptat, zda třeba do budoucna neplánujete něco jako “frekvenční slovník”, čili okruhy z nejpoužívanějších slovíček…

Děkuji za odpověď. S pozdravem a přáním hezkého dne: Bukolská

Díky za zprávu. Můžete mi prosím tu exportovanou CSV tabulku poslat na info@vitware.cz. Zkusím se na to podívat, jestli by se s tím nedalo něco udělat.

Ano, právě pracujeme na nové možnosti práce se slovíčky, kde nebude nutné si vybírat okruh, ale bude se v každé úrovni pracovat s vybranými nejdůležitější­mi/nejfrekven­tovanějšími slo­vy.

Jinak ale můžete v English Me použít tzv “Automatický výběr”, kde Vám aplikace vybere do zkoušení vždy určitý počet slovíček pro Vaši úroveň, tedy bez vybírání, bez tematického zařazení. .

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.