Help for English

jen jedna otázka..

 

Jak se přeloží:práce,která se dá dělat,i když prší? :?:

a ještě: není tam nikdo,kdo by mi vadil

WORK WHICH CAN BE DONE WHEN IT'S RAINING

THERE'S NOBODY I'D OBJECT TO (přesně: nikdo, proti komu bych něco namítal)
- ale asi bych to takhle nepřekládal, ale opsal bych to úplně jinak.

A co to „tam“? :?

Dobrý den.Jsem začínající,už ale 33 ti letá studentka AJ a narazila jsem na jeden problém…př.Daw­sonova rodina a rodina Dawsonových se přeloží jako The Dawson family…A Dawsonovi je The Dawsons…ale když příjmení začíná na souhlásku A E I O U …jak je to s „the“? Např. mé příjmení…Antlo­vá.Pokud je to jen kapičku možné,napište mi prosím na můj mail.Už se sem pravděpodobně nedostanu…Děkuji Vám mnohokrát a přeji mnoho dalších úspěchů ve Vaší práci… Lea Antlová lea.antlova@centrum.cz

:?: a ještě prosím,jak vložím obrázek do „nahrát ikonu“ nejde mi to a nepustí mě to dál…Děkuji Vám.L.Antlová
:oops:

co znamená, že vás to nepustí dál?

THE se čte před samohláskou s /i:/ na konci. Např. THE ATKINSONS /dhí aetkins.ns/ (omlouvám se, nemám tu znaky pro psaní výslovnosti)

Dobrý den Marku prosím o Váš názor.S angličtinou jsem začala před sedmi lety a chodila jsem dva roky na soukromé hodiny.Skončila jsem probráním učebnice Headway upper intermediate a samostanou desetidenní návštěvou Anglie.Od té doby (5 let)jsem se z osobních důvodů již aktivně angličtině nevěnovala,občas konverzuji s rodilým mluvčím ,na dovolené se bez problémů domluvím, čtu upravené texty pro pokročilé.Před prázdninami jsem našla Vaše stránky a prošla si znovu gramatiku.Podle všech testů zde i na jiných stránkách jsem nyní na úrovni středně pokročilá.Někdy však mám problém s úplnou maličkostí,někdy mi zase nedělá problém gramatika těžká.Ráda bych znala Váš názor na následující.Mám nyní možnost začít s anglickým kurzem ,který bude asi na čtyři roky( nebo déle dle potřeby).Učivo zde probírají od elementary(většinou jsou zde úplní začátečníci) a chtějí postupně dojít až ke složení různých zkoušek až po státní.Mám dilema zda začínat znovu od úplného začátku,nebo rok dva počkat a přidat se až potom.Je mi 43 a ráda bych si angličtinu zdokonalovala dále ,ne kvůli zkouškám,ale protože mě to baví.Kurz pro pokročilejší u nás zatím nemáme.Co myslíte ,mám se řídit tím,že opakování je matkou moudrosti? Nebo neztrácet čas opakováním věcí,které jsou pro mne většinou hračkou ( nebýt tzv.věčným začátečníkem),me­zery v gramatice si doplnit sama a přidat se ke studentům kurzu až v dalších ročnících? Opravdu ráda bych znala Váš názor.Děkuji :?:

Určitě bych vám nedoporučoval začínat od úrovně ELEMENTARY – mělo by to velmi malý či nepatrný užitek. Spíše bych si našel nějaký kurz pro INTERMEDIATE či dokonce UPPER – studijní materiály mohou být o trochu vyšší úrovně, více to člověka žene a motivuje k pilnější práci. Určitě bych ale nešel dolů. Škoda času a peněz.

Děkuji za rychlou odpověd.Tak trochu jsem očekávala,že mi takhle odpovíte.Ulehčil jste mi rozhodování.Díky :-)

Přeji pěkný den,Marku! Od září bych v rámci mateřské dovolené chtěla absolvovat jednoleté pomaturitní studium angličtiny. Můžete mi přiblížit náročnost studia,jestli je to náročné především na domácí úkoly a tak. Jestli bych také měla čas na děti :? Angličtina mě moc baví,ale učím se teprve rok,do června budu mít probráno TIME TO TALK 1. Má vůbec cenu do školy začít chodit? Děkuji za odpověď

Dobrý den,

to se těžko radí, když neznám ani Vás, ani školu, kam chcete chodit. Jakékoliv studium při dětech je náročné, moje manželka např. dělá denní studium VŠ a máme dva malý prťouse, a je to opravdu velice náročné.

Pokud se chcete anglicky naučit, ať už ve škole nebo jinde, je jasné, že do toho člověk musí investovat hodně času. Ideální je, když to jde skloubit s něčím, co vás baví, např. četba, filmy, internet apod, což v případě angličtiny většinou jde moc dobře.

Co se týče pokročilosti, je důležité, jaké jsou vstupní požadavky na to pomaturitní studium… pokud je to pro ty, kteří z angličtiny maturovali, tak to asi není ono. Ale nevím, co je to za školu, tekže nemůžu nic říkat…

Ahoj.Chcela by som sa opýtať, či sa do Vašich súťaží môžu zapojiť aj Slováci, pretože som Slovenka a mám veľmi rada Vašu stránku.Ďakujem. :?:

Ano, zapojit se jistě můžete. Poštovné na Slovensko (v případě výhry) je sice o trochu dražší, ale to zvládnem. :-) Myslím, že skoro v každé soutěži se nějaké procento Slováků účastní.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.