Help for English

TOEFL test

 

Je v Cechach uznavan TOEFL test? Jsem dlouhodobe v USA a beru ESL classes. Mam moznost si udelat tento test. Nekde na Diskusnim foru jsem cetla ze American English is so so. Ale ja so myslim, ze ma neco do sebe. Je krapanek jednodussi nez British English! Ale to je muj nazor! :-)

TOEFL je uznáván samozřejmě nejvíc v USA. V ČR se více uznávají Cambridgské zkoušky, ale opravdu jak kde. Pokud certifikát máte, rozhodně se to počítá.

Proč by americká angličtina byla SO SO? Je to prostě jeden dialekt angličtiny… důvody, proč to někdo tvrdí jsou spíš politické, než lingvistické. Je to prostě jazyk. A neexistuje žádný jazyk, který by byl lepší, než jiný. Pokud preferujete americkou, nikdo vám to nemůže mít za zlé. Je to varianta daleko rozšířenější, než britská. A i v britské angličtině je spousta různých dialektů, takže tou ‚oficiální britskou‘ angličtinou (standard British English) mluví skutečně málo lidí.

Dobry den.
Protože jsem se rozhodl dělat TOEFL, koupil jsem si Fourth Edition Cambridge Preparation for the toefl test, s CD k pocitaci. Bohuzel, snad taky proto, ze jsem to nekupoval osobne, jsem si nekoupil audio CDs na poslechy. Chtel jsem se zeptat, zda je nekdo nemate, pripadne zda byste byli ochotni mi je prodat, pripadne za kolik (pripadne i prepalit). Velmi Vam dekuji. „vosalik@hotma­il.com“ icq: 337804141 B.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.