TEST

Prosím o vysvětlení: uč. Objective PET, TB p.102 Progress test 3 otázka č. 16. věta: The plane took off at …past nine. možnosti: A)fifteen B) twenty-three C) twenty-five Správná odpověď (dle učeb.) pouze C. Proč ne taky B)? Co je na B špatně? Díky :-)

Když to není násobek pěti (five, ten, quarter, twenty, twenty five, half) minut, pak se musí uvádět slovo „minutes“ – tedy „two minutes to two“ – tím se však, bohužel, ruší jeden takovej vtip s tím hotelem aa „tů tu tů…“

A proc je pak v tomto clanku dve do dvou prelozeno jako two to two:
http://www.helpforenglish.cz/…din---2.html

?

fifteen není násobek pěti ?

ne že musí, ale mělo by, je to tak jednoznačně lepší. V článku je to také napsané.

Díky moc. Tak to mi fakt nějak uniklo. Jdu se tiše stydět :oops: a doplnit si „základní vzdělání“. :-(

Ifkins: 15=3×5, ale oni říkají QUARTER :)

Marek Vít: No jo, tak tedy nemusí. Ale proč potom ten test (původní dotaz) dovolí jen jedinou variantu? ;)

Je to učebnice a nikoliv test. Věřím, že v ostrém testu by to nebylo.

Taky si myslím, že do „ostrého“ PET testu by to nedali, ale tohle byl test na „procvičení“ znalostí gram. na úrovni PETky.
Ale to „dostalo“ hlavně mně. Já to fakt nevěděla :-( ,ale už vím :-D Díky moc!

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.