Kindle – zkušenosti, tipy

Ten obrázek, co se objeví po vypnutí, opravdu „nežere“ energii; při vypínání se v display přeskládají ty částečky elektronického inkoustu. Musím říct, že obrázky mě baví, už mám své „favority“. Škoda, že se nedají předvolit…

Předvolit se dají, ale je to trochu složitější:

http://wiki.mobileread.com/…_3.x_Kindles

Osobně jsem návod ale nezkoušel.

OK dík. já jen porovnávám s tím, co znám. Přijde mi, že Ectaco se chová tak nějak normálněji. Buď se zapne, nebo vypne(a „tváří se“ vypnutě) a po nahratí souborů jde odebrat z počítače – tady se sice zobrazí vysunout USB zařízení, ale poté mě počítač informuje, že nelze, protože stále pracuje. Ani nepoznám, jestli se ještě nabíjí, nebo ne. Přiznávám, že jsem technický antitalent a asi jsem čekala podrobnější návod k použití, než je tady.

Leiah: Hláška, že se zařízením se stále pracuje může způsobit otevřená složka s Kindlem. Když ji zavřeš, odebereš zařízení, počítač by neměl nic hlásit.

Bohužel nepomohlo. Asi se to někde seklo, tak jsem odebrala rovnou kabel. Omlouvám se, že takhle „plaším“, ale nerada bych s tím něco provedla dřív, než dorazí k nové majitelce. :-)

Jinak – díky moc za odpovědi.

To Jan Kraus: no jasně, ono tam určitě jde nahrát a nastavit leccos zvenku, ale v tom základním nastavení změny obrázků nejsou (nebo je tam nenacházím). Osobně se mi do úpravy software Kindlu nechce…

Taky bych do úpravy Kindlu nešel. Myslím, že by se tím mohla ztratit záruka.

to Filip a Leiah: jediny problem Kindlu vidim v tom, ze tam nefunguje sprava slozek jako u MP3 prehravace. Sice si muzu jednoduse vytvorit slozky primo v Kindle, ale kdyz ho propojim s pocitacem, zobrazi se mi ctyri szstemove slozky a jejivh obsah bez trideni. Je to ale nevyhoda vyvazena spoustou jednoznacnych plu­su.

Zdravím, chystám se také si pořídit Kindle. Jen bych se ráda ujistila, že do čtečky můžu nahrát i vlastní soubory. Ráda bych jí často využívala i ke studiu a nerada nosím těžké učebnice..:-)

stačí vlastní soubor uložit v pdf a čtečka ho bez problémů přečte.

Lepší než Kindle je Iriver Story. Škoda, že všichni znají jen Kindle. :idea:

Mě se teda víc líbí Kindle 3, ta Wi-fi je tam docela vyhoda, i když je to nouzovka. A vzhledově má taky Kindle navrch, ten Iriver má zbytečně velkou klávesnici, jako bych to k nečemu potřeboval :)Prostředí se mi taky víc líbí u Kindle :) Ale zase ta možnost rozšíření paměti je dobrá :)

Asi jde o zvyk. Mě se taky víc líbí můj Ectaco jetBook. Pomaleji nabíhá, než Kindle, baterka vydrží o něco méně (vzhledem k tomu, že ho používám dost málo, je to vcelku jedno), ale umí pracovat s adresáři a je tudíž přehlednější. Taky má slot pro kartu. Překvapilo mě, že Kindle je dodávaný bez pouzdra a síťové nabíječky, jetBook měl obojí i s konverzí do českých zásuvek k nabíječce.

Ahoj, koupil si někdo čtečku Kindle teď v poslední době? Jak je to s tím clem? Kolik procent to dělá a jak jste to platili?
To přijde složenka nebo to clo vybírají na poště při převzetí?
Ještě jsem nic nekupovala v USA a nemám s tím zkušenosti. Na britském Amazonu mi to nejde objednat. :?:

A jedna otázka pro ty, co už mají tu čtečku déle. Ještě jste z ní tak nadšení? :-) Protože já už se nemůžu dočkat, už abych jí měla.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.