Network

dá se použít slovo NETWORK i jako sloveso ve významu " zasíťovat, čili vzájemně propojit PC mezi sebou" ?

např. věta My friend and I decided to network our computers in order to share our data together.

Mám pocit že jsem to tak někde viděl, tak se ptám ..

Ehm… neexistují výkladové slovníky? Dokonce zadarmo na webu?

Najít se to dá za asi tak pět vteřin, napsat Váš komentář muselo trvat tak půl minuty, a pak to čekání, jestli Vám někdo odpoví a pak to, spolehnout se na to, že to, co Vám kdo napíše, je správné.

Neřeknu u něčeho záludného, co ve slovnících není, ale takhle…

Samozřejmě že jsem to vygoogloval, ale v tom prvním, co jsem odklikl, jsem to nenašel, tak jsem to napsal jsem, s tím že jsem to psal na odchodu z domu, takže jsem to nepotřeboval hned :)

jak vygoogloval??? Tohle se přece negoogluje ale najde ve výkladovém slovníku. Udělejte si záložku na lištu např. na oxford advanced, potom uděláte KLIK, a napíšete NETWORK, a kliknete na význam slovesa a máte to. Pokud píšete alespoň normálně rychle, máte to tak za 10 vteřin nalezené.

No většinou otevřu google, napišu požadované slovo a za něj „definition“ Každopádně Děkuji za tip. :)

a výsledek? joooo dá se to použít i jako sloveso :-D

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.