Help for English

Listening FCE

 

Dobrý den,
byl jsem si vyzkoušet mock test pro FCE a docela jsem pohořel na poslechu. Ne snad, že bych tomu vůbec nerozumněl, ale spíš byla chyba v technice. V krátkém časovém intervalu jsem si nestačil přečíst otázky a možné odpovědi a pak už jsem v tom plaval, protože jsem se nedokázal pořádně soustředit ani na poslech ani na přečtení otázek.
Mám dva dotazy:
1) můžete mi poradit někdo jakou techniku při tomto typu testu volit? Podle mě na úrovni FCE ani není možné během 30 vteřin přečíst všechny otázky včetně nabízených možností. Jak tedy na to? Číst jen otázky a pořádně se soustředit na poslech a až po skončení obou poslechů teprve vybírat z nabídnutých možností?
2) můžete mi někdo poradit nějaký typ knížky (učebnice), s jejímž použitím se tento typ zkoušky dá pořádně procvičit? Má některá knížka podobné modelové příklady na zkoušku FCE?

Děkuji

  1. Je dobré naučit se číst si otázky v každé volné chvilce – když hlas na nahrávce zadává úkol, když už máte jednu otázku hotovou a čekáte na další…

    V otázkách je dobré naučit se soutředit na klíčové fráze, samozřejmě není čas si vše vklidu přelouskat, člověk to musí proběhnout a zjistit z toho, na co se tam ptají.

    1. Nejlepší procvičování je s testy z minulých let – ty si můžete půjčit na Britské radě. Mají jich tam spousty. Čím víc toho naposloucháte, tím líp.

Děkuji za rychlou odpověd, ještě bych se zeptal jestli nevíte, jakým způsobem se dají ty testy na BC půjčit. Já jsem se díval na jejich web, tam mají něco k dispozici, ale moc toho není. Děkuji.

Kde bydlíte?

V Třebíči

Tak to máte nejbližší Britskou radu asi v Brně, že?

Asi ano, ale pokud se to dá někde vyzvednout (vypůjčit) osobně, tak bych asi poprosil sestru v Praze. Díky.

Ano, Britské centrum funguje jako knihovna, roční poplatek je myslím 500 Kč a potom si můžete půjčovat knížky, učebnice, slovníky, a dokonce CD, kazety, VHS, DVD…

Možná, že pro mě bude přecejen lepší zajet při nějaké příležitosti do Brna, abych se mohl sám vybrat, co budu potřebovat. Kontakt už jsem si našel. Ď.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.