Help for English

milan Šácha

 

Zdravím všechny příznivce aj a hfe! Narazila jsem na stránky Mgr. Milana Šáchy a jeho přístupu k výuce angličtiny a zajímal by mě Váš názor na jeho názory:) http://mbc.uh.cz, www.eeyore.uh.cz. Díky!

Už skoro rok, většinou ve vlaku cestou do/z práce, studuju jeho cvičebnici Book of English vol. 1 a nedám na ni dopustit. Přesně to mi chybělo!
Doporučuju i fill-outs na http://groundhog.uh.cz/narchives.php

to Random: Myslíš, že ta kniha, Book of English, má co dát i někomu na úrovni C1? Je opravdu tak kvalitní?

anerinka: po šoku, rozdýchání se a pochopení jeho humoru jsem díky panu Šáchovi začala lehounce chápat, co znamená „přirozeně znějící (americká) angličtina“. Díky tomu, jsem i malinko schopna ji vidět v článcích zde na HFE (samozřejmě s kultivovanější verzí jeho slov :-D). Doporučuji.

Jde o to pochopit co říká a nesoustředit se na to jak to říká 8-)

Mám učebnici BOE a přiznávám, že z ní jsem poněkud (dost) zmatená. Možná se to zlepší, možná jsem jen nepochopila jak s ní pracovat, ale zatím pro sebe přínos nevidím (i na mnohem nižší úrovni).

to Battlefield: Myslím, že jarmi1 cíl knihy větou „přirozeně znějící (americká) angličtina“ vystihla celkem trefně. Jak zmiňuje Leiah, tak cvičebnice působí na první pohled poněkud zmateně, ale když si člověk přečte intro, pochopí, oč autorovi jde.
Mně osobně asi nejvíc tlačí bota v mluvení, takže pro mně ta kniha určitě přínosem je. Pokud jsi i v mluvení na C1 (vůbec nemusíš přerušovat „tok slov“, aby ses zamyslel, jak vyjádřit konkrétní myšlenku), pak pro tebe v tomto ohledu přínosem asi nebude (možná však časem vol. 2 ano). Ovšem obsahuje spoustu souvislostí (např. v sekci NOTEBOOK), které „klasické učebnice“ prostě obvykle nepostihují, a na které student přijde „až časem“, což je super.
Doporučuju navštívit http://boe.uh.cz/?… , kde je i FLASHová ukázka šesti stran z knihy. Po každých osmi „bílých“ dvojstránkách jsou tři žluté „advanced“ se spoustou nových slovíček zakomponovaných do zajímavých příběhů aj. Škoda, že ty nejsou v ukázce také.
Shrnuto: Myslím, že stojí za to si tu knihu sehnat, i kdyby ji třeba člověk měl někomu dlouhodobě půjčit (kdyby náhodou :-) měl pocit, že už to všechno zná).

zkoušíme se Leiah zdolávat tuto horu (praktických) informací. Kdo má zájem se připojit nebo nám může poskytnout užitečné tipy „jaknato“, tak budeme jistě rády. Škoda ležet ladem tak úrodnou učebnici 8-)

já si zas občas dávám nějaký ten fill-out, který tu uvedl Random.
Jsou tam občas docela zábavné textíky :-)

Nevíte, jestli se ta učebnice dá sehnat ještě jinde než u autora? Napsal jsem mu, čekám a doufám že ještě mu nějaký kus zbyl :(

Mě přišla před pár dny. Nebál bych se, že by neměl žádné další.

tak napsal, ještě evidentně nějaký ten kousek má :-)

Tak mi už dneska přišla, musím teda říct, že je to fakt solidní bichle, uvidíme, jestli k něčemu bude :). Ten styl kterým to Mgr. Šácha píše, se mi moc líbí. Vypadá to opravdu přínosně

Souhlasím.

A kolik stojí?

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.