How many of you

Neví někdo, jak by se správně přeložila věta: Kdo z vás už má všechny vánoční dárky? Myslela jsem, že by to bylo How many of you already has all Christmas presents? Ale nějak se mi to nezdá…

Which of you already have all Christmas presents?
How many of you může být také.

Battlefield: Nemá být? : Which of you already HAS all Christmas presents?

No, kdyby all byli dva, tak potom ano. Díky tomu, že all je více než dva, tak je dost pravděpodobné, že which bude také více než dva. Nechal bych have.

Ale co má společného ALL s podmětem? Věta: Which of you already has all Christmas presents? přece znamená Kdo z vás má už všechny vánoční dárky? ..nebo se pletu?

Has je přirozenější v této podmětné otázce. Taky říkáte Who cares? ne Who care?…to all je přece ve větě úplně něco jiného.

Souhlasil bych s Battlefieldem, mimochodem:

„which of you have“ – 80 mil. hitů
„which of you has“ – 1,25 mil. hitů

„which of you has all“ 5 hitů
„which of you have all“ 1 hit

HAS I HAVE JSOU OK.KDYBY TAM BYLO, KTEŘÍ V VÁS, TAK POTOM JISTĚ HAVE JE LEPŠÍ.

to george5: souhlas
Btw: Ve slovníku LDOCE mám příkladovou větu: I don't know which of us WAS the more scared… což je přece stejné, jako Which of you HAS.....

Sice nejsem žádnej znalec, ale není to náhodou jedno, jestli tam bude has nebo have? Which může být jako jednotné i jako množné.
Which of you already have… = Kteří z vás už máte…
Which of you already has… = Který z vás už má…

to BornNaked: Vidím to přesně jako ty.

Myslím, že při otázce na podmět se dává přednost jednotnému číslu.
26. Unit Hewingse praví v písmenu C: „When we use who or what as subjects, the verb that follows is usually singular, EVEN IF A PLURAL ANSWER IS EXPECTED.“ Who wants a cup of coffee?
Je škoda, že v písmenu B, kde se hovoří of which, se Hewings tomuhle problému šikovně vyhnul použitím modálního slovesa. Which of you would like to go first?

Which of you already have all Christmas presents?
Which ONE of you already has all Christmas presents?

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.