SHÁNÍM KNIHY PÁNA PRSTENŮ NEBO HARRY POTTER V ZJEDNODUŠENÉ ČETBĚ!!!!!

Čaute lidi prosím vás kde bych našel v zjednodušené četbě HP nebo pána prstenů. Hledám uz 3 dny a porád bez výsledku. Jestli tedy tyto knihy jsou vydane pro zjednodušenou četbu. Diky moc

Ne, tyto knihy ve zjednodušené četbě myslím nejsou. Žádné nakladatelství k tomu myslím nesehnalo práva.

Harry Potter určitě zjednodušeně nevyšel, myslím, že ani Pán prstenů moc zjednodušit nejde. Ale zrovna Harry Potter není až tak těžký, jen jsou tam specifická slova (různá kouzla, názvy kouzelnických rekvizit…).

pán prstenů by určitě šel zjednodušit snadno, ten příběh zase tak komplikovaný není… jen by člověk přišel o hodně, co dělá Pána prstenů Pánem prstenů… Tolkienův jazyk a smysl pro detail je jedinečný. Ale záleželo by, pro jakou úroveň by to bylo. Když je autor šikovný, tak dokáže i jednoduchým jazykem něco pěkného napsat. Když ale šikovný není, je to podmět + sloveso + předmět + tečka. Podmět + sloveso + předmět + tečka.

Bilbo found a ring. Gollum saw Bilbo. Gollum wanted to eat Bilbo.

Neumím si to zjednodušení představit, ale fakt je, že od začátku se „trápím“ s originály. Navíc zjednodušené verze jsou na můj vkus moc krátké:-) To je ale moje specifikum.

Marku, náhodou i takhle zjednodušený text bych brala. Pro děti je to ideální. Mám trochu problém sehnat něco vhodného pro dítě-začátečníka (9 let). Např. nějaký jednoduchý komiks by ho bavil, ale zjednodušené jsem viděla jen věci pro úplně malé děti a jeho nějaké klasické pohádky nebaví a takové ty knížečky o barvách, tvarech a zvířátkách už jsou pro něj k ničemu.
Hobbita nebo Star Wars přepsané stylem podmět+sloveso+před­mět by určitě bral :-).

Dívala jste se na nabídku zjednodušené literatury? Mají i komiksy, některé jsou moc pěkné a jednoduché. Doporučuji. Oxford Bookworms mají komiksy, Macmillan Graded Readers mají komiksy… a to v té nejjednodušší angličtině.

Divala jsem se v Englishbooks na Englishbooks Day, a tam nic neobjevila. Po internetu jsem zatím neměla moc štěstí, radši si to prohlídnu osobně než něco koupím. Neměl byste doporučení na něco konkrétního?

Oni to v popisku ne vždy píšou, že je to komiks. Např. A Connecticut Yankee in King Arthur's Court (edice Oxford Bookworms) je právě komiks. Zkuste se podívat na stránkách Oxfordu přímo na katalog, možná tam budou bližší popisky a nebo napište do Englishbooks, aby Vám poradili. Je jich totiž spousta.

tohle ale není ono… to jsou normální komiksy, nezjednodušené. chocolatka potřebovala něco v jednoduché angličtině. to na englishbooks nemají vedené jako komiksy.

Marku, díky. Určitě kouknu na katalog. Já se radila právě přímo v Englishbooks a tam mi řekli, že zjednodušené komiksy nemají, takže jsem nabyla dojmu, že asi ani nebudou k mání.

To mě překvapuje… protože vím, že je mají. Viz např. ten Connecticut Yankee. Ono je to ale někdy zavařené ve folii, takže oni nakoupí zjednodušenou literaturu a ani neví, jestli je vevnitř komiks nebo normální text.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.