Help for English

přímačky na angličtinu

 

chtěla bych se zeptat, z čeho je nejlepší se připravovat na přímačky z angličtiny na filologii angličtiny, konkrétně na Masarykovu univerzitu. Díky

Doporučoval bych cvičné testy zkoušek FCE a CAE – těch je na Britské radě k zapůjčení spousta.

Potom tam ale myslím je i test z reálií – na to existuje knih hodně – čtivé a snadno zapamatovatelné jsou knížky od OXFORD FACTFILES, nejsou ale tak podrobné.

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jakou knihu nebo učebnici byste mi doporučil jako přípravu na přijímaci zkoušky na obor: Specializace v pedagogice – anglický jazyk. Hlásim se na kombinaci aj – nj. Je tu ale malý zádrhel. Angličtinu jsem měla vždy jen jako druhý jazyk a citím se být tak na úrovni mehzi začátečníkem a pokročilým. Myslím, že ani tak nejde o slovní zásobu, i když ta je taky důležita, jako o gramatiku. Proto bych potřebovala doporučit opravdu dobrou knihu, kde je vše srozumitelně vysvětleno a z čeho se dokážu na přijímačky za 2 měsíce naučit. Děkuji za odpověd.

Mezi začátečníkem a pokočilým? To je asi jako kdyby někdo svůj věk udával ‚mezi narozením a smrtí‘. :-)
No, přijímací zkoušky budou pravděpodobně na úrovni FCE, takže bych být vámi procvičoval např. podle učebnic k tomu určeným… Těch je hodně, můžou to být vzorové testy, nebo učebnice gramatiky a slovní zásoby… prostudujte si naši sekci RECENZE, snad tam něco najdete.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.