Help for English

Spravna vyslovnost CAN\'T and ***, youth access denied! :-)

 

Premyslel jsem zdali sem mohu umistit tento dotaz ale koneckoncu to slovo se objevilo a tusim i zaznelo i ve filmu atonement coz neni snad mladezi nepristupno tak snad bude moje otazka brana s pochopenim.

Neni mi uplne jasny rozdil ve vyslovnosit slov CAN'T a CUNT. Vim, ze podle slovniku je CAN'T dlouhe „A“ a CUNT takovy ten znak ktery ve clanku o foneticke abecede Marek popisuje jako ceske kratke „A“. Ale kdyz jsem se to snazil vyslovovat tak Anglicani mi rikali ze to nemam spravne ze to slovo ktere rikam neexistuje. A jejich vyslovnost se lisila vice nez jenom v delce te slabiky ale ja to nedokozu napodobit. Lisi se tedy to „kratke A“ opravdu jenom v delce slabiky a nebo by tam mela byt take snaha o neco jineho?

Rozhodne si nemyslim, ze spravna vyslovnost tohoto slova je zivotne dulezita, ale asi je dulezite nechtic nezamenit to can't, to by mohlo byt potom trapne nedorozumeni :shock:

jde o to, jak normálně vyslovujete CAN'T. Američani např. CAN'T vyslovujou široce, jako dlouhé /ae/, potom samozřejmě zkrácení samohlásky nepomůže. To neslušné slovíčko se čte jako české /kant/, ale samozřejmě existují drobné rozdíly mezi českým a anglickým A, anglické A je uzavřenější a vyslovuje se více vzadu, dokonce i než dlouhé anglické /a:/.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.