Help for English

It was on yesterday that she arrived.

 

Chtěla bych se zeptat, jestli se předložka „on“ u yesterday používá i jinde, než při zdůraznění. Např. s „tomorrow“ to jde také?

teoreticky ano, ale nevím, jestli jsem to někdy slyšel…

Je to ze cvičebnice angličtiny :-(

A z jaké, prosímvás?
Pro zdůraznění YESTERDAY se používá ONLY YESTERDAY. ON YESTERDAY je IMHO nesmysl, stejně jako ON TOMORROW.

Je to opět z „Practise your English Grammar“ (str. 64) od T. Chudý :-(

Potom byste si měla asi pořídit jinou cvičebnici. Pro jistotu jsem se kukal do pár učebnic na mé polici, nikde o ON před YESTERDAY a TOMORROW nemluví jinak, než v tom významu, že se před YESTERDAY předložka ‚on‘ NEPOUŽÍVÁ. Ani MICHAEL SWAN, ani HEWINGS ani další autoři učebnic gramatiky pro pokročilé nic takového neuvádí.

Marku, velice děkuji za snahu. O nové cvičebnici určitě popřemýšlím. Mám ještě „Nová cvičebnice anglické gramatiky“ od S. Peters a Tomáše Gráfa. Vydal Polyglot. Neznáte ji náhodou.

Znám tu ‚starou‘, je to taková cvičebnice zaměřená pouze na překlad vět, pokud se nepletu. Může se hodit, ale já těm překladům přeci jen moc neholduju.

S tou cvičebnicí, resp. překlady – vlevo česky, vpravo anglicky – máte pravdu. Murfy mám taky a s tím snad vystačím. Ona je stejně česká všeob. státnice, kterou budu za měsíc dělat a kvůli které se učím, stavěná spíše právě na těchto typech cvičení. Včera jsme si na kurzu dělali celou loňskou jarní a tu jsem zvládla na 80 %. Když odečtu něco na stres, doufám, že i tak letos projdu…

Když tady řešíte ty cvičebice a gramatiky, tak jaký je názor na Murphyho?Je červená, pokročilejší je modrá a pak je spíš pro studium na VŠ fialová…

Viz moje recenze v sekci ‚recenze‘.

Já osobně je považuji za nejlepší cvičebnice tohoto typu.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.