Help for English

jak reagovat?

 

Prosím poraďte. Připravuji se na KET. Problém je, že v ústní části, kde každý z dvojice má papírek a klade druhému otázky k dané věci, moje spolukandidátka (máme stejný čas zkoušky, takže jdeme zřejmě spolu)ve většině případů není schopna sestavit otázku a na něco se zeptat. Prostě z daných hesel obvykle nepochopí, o co vlastně jde a na co by se měla ptát, takže ze sebe dost nesrozumitelně dostane 2–3 slova nedávající smysl a já nevím, jak potom reagovat. Co dělat, když by to takto vypadalo u zkoušky – aby nenastalo trapné mlčení na obou stranách a neprošvihly jsme to pak obě?
Škoda, že protistranu netvoří vždy jeden ze zkoušejících nebo člověk nedělá tuto část jen sám za sebe jako u dalších (vyšších) zkoušek. Zkoušela jsem si tuto část i s jinými, vždy vcelku bez problému. Až teď poprvé právě se spolukandidátkou jsem narazila na tento problém a nevím, co dělat, abych kvůli ní nepohořela. Ona sama si toho je vědoma, víceméně cítí, že ta zkouška celkově bude téměř nad její síly, ale bude se o ni pokoušet z pracovních důvodů. Poradíte?
Moc díky.

Těch lidí tam pravděpodobně bude víc, takže klidně můžete jít s někým jiným.
No a pokud se bude ptát nesrozumitelně, buď si to domyslete a vlastně její otázku přeformulujte sami. Např:

Otázka (špatně): How name is you?
Vaše reakce: You mean what is my name? My name is Jack.

Otázka: Where living you?
Vaše reakce: Where I live? Well, I live here in Prague.

Otázka: How much animal are you?
Vaše reakce: I'm sorry, I don't understand. You mean how many animals I have?

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.