Help for English

Knihy pro přípravu na PET

 

Poradíte mi prosím z čeho jste se připravovali na PET? Chtěla bych si koupit nějakou knížku pro převážně samostudium se vzorovými testy, CD pro poslechy atd. Na stránkách Britské rady doporučují Cambridge Preliminary Test 2. Nebo nemáte někdo zkušenosti s Cambridge Exams Extra PET /Self Study Pack/?

Osobní zkušenost nemám, ale nedávno mi padla do oka kniha z Cambridge: „GRAMMAR FOR PET with answers“ (Self-study grammar reference and practice). Je fakt, že v názvu je pouze slovo GRAMMAR a vy potřebujete procvičovat všechny aktivity, ale zaujalo mě na ní to, že každá UNIT (30 units zaměřených na jednotlivé gram. jevy)je rozdělená do A-D částí a v části A je „CONTEXT LISTENING“ (z přiloženého CD), ze kterého pak vyplývají různé úkoly. B: Grammar, C: Grammar Excercises, D: Exam Practice.
No, a teď jsem si dodatečně všimla, že už asi rok je na ni od Marka recenze v sekci Recenze na těchto stánkách – tedy podrobnější popis včetně ukázkových stránek. Je tam i pár jednoznačně pozitivních reakcí.
Good luck!

Ahoj,
ja pouzivam jiz zminenou Grammar for PET with Answers, vrele ji doporucuju. Jak uz bylo uvedeno, recenze i odkaz, kde ji koupit, je tady na serveru. Mela jsem knihu do 2. dne, parada.
Jinak se daji na strankach British Council stahnout slovicka na PET. Poridila jsem si i knihu Vocabulary for First Certificate, kdyz uz budete v tom nakupovani… :-) Rozsirite si slovni zasobu jeste o stupinek vys, to se vzdycky hodi.

Moc díky za reakce, Grammar for PET už jsem si pořídila /vřele doporučuju/, teď si chci ještě koupit nějakou knížku přímo se vzorovými testy… zkusím asi i tu slovní zásobu, ta se fakt vždycky hodí… :-)

Dobrá a poměrně levná je PET Practice Tests Extra (+Audio CD and CD ROM) – za poměrně nízkou cenu je to knížka se dvěma cédéčky, jedno je dokonce CD ROM do počítače). Akorát tam není klíč, musí se to koupit i s Teacher's book (ten je ale velmi levný). Na Englishbooks.cz ji určitě najdete.

Kde se dají stáhnout slovíčka pro PET (z toho British Council, hledala jsem to a nepodařilo se mi to), prosím?

Jittuš, slovíčka pro PET jsem našla zde : www.cambridgeesol.org/teach/pet/ a Marku děkuju Vám moc za výborný tip na knížku pro přípravu.

Dobrý den. Chtěla jsem se zeptat, zda lze ještě do konce roku složit zkoušku PET v nějakém podzimním termínu. Přihlášku už jsem prošvihla a nejsem si jistá, zda se do tak krátké doby stihnu připravit, koupila jsem si sice bezva knížky na procvičování, jenže při práci po večerech je to všechno trošku na dýl :-(. Hledala jsem na netu, ale všude jsou jen letní termíny a pak už nic. Bude tedy ještě nějaký termín vyhlášen, nebo mám šanci zase až příští rok?

Jinak chci moc poděkovat za nápad vytvořit tyhle stránky. Koupila jsem si již výše zmíněnou knížku Grammar for PET with Answers, k tomu jsem si vytiskla gramatiku z těchto stránek, která je opravdu skvěle a polopaticky vysvětlená a teď se to jen všechno snažím pochopit a hlavně si to zapamatovat a naučit se to používat :-). Určitě čím více vysvětlující gramatiky a nejrůznějších odchylek, tím líp, cvičeních je na jiných www jako máku, ale co se týče všeho ostatního, tyhle stránky nemají konkurenci. Mnohokráte děkuji a přeji hodně spokojených studentů a hlavně hodně štědrých sponzorů! :-)

Letos bude ještě termín v prosinci, zaregistrovat se budete moci v termínu 15. září – 3. října. Na stránkách Britské rady to ještě nenajdete, ale brzy tam prý ty informace dají.

Ahojky, nemáte někdo zkušenosti s touto knihou „Common mistakes at PET“?

Moc nedoporučuju. Celá řada knih ‚COMMON MISTAKES…‘ je sice dobrý nápad, ale rozebírané chyby jsou často věc, která české studenty netrápí (pokud teda trápí jiné).
S většinou látky nemají studenti většinou problém. A pokud se něco najde, je to vysvětleno velmi zevrubně.

Tak už asi vím, proč je to „common“, že… :-D

já měl common mistakes at FCE a když sem byl ani ne v půlce,tak me to přestalo bavit…takže taky nedoporučuju,nic moc :?

Tak díky za názor, nechci si totiž kupovat něco, co mi skoro nepomůže a nic mi to nedá. Raději si našetřím více peněz a koupím si kvalitní učebnici :-)

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.