Mouse
What a cute picture! The mouse should eat the cheese in order not to bother
people in their houses…
Komentáře k článku: Sloveso MUST - co musím a nesmím
Mouse
What a cute picture! The mouse should eat the cheese in order not to bother
people in their houses…
tak to aj nam ich poradila:D..a celkom v pohodke to je..luby sa mi tu to že ked urobim chybu vysvetli mmi to prečo to tak neni:D
dobrý den Marku,
chtěla bych se zeptat jestli věty You don´t have to go there
You needn´t go there
You don´t need to go there
jsou totožné
Děkuji Andrea
Re:
Co místo toho zkusit otázku „Můžu tady plavat?“(Can you swim here?)
Re:
Co místo toho zkusit otázku „Můžu tady plavat?“(Can you swim here?)
Re: Re:
Oprava: Can I swim here?
MUST
Dobrý den. Uvádíte, že zápor od MUST je MUSTN´T. Kdesi jsem našel možnost NEED NOT. Je i toto správně? Respektive existuje u tohoto nějaký rozdíl?
Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, kdy se může v otázce použít must we, I ? Díky varuz
MUST
Dobrý den. Uvádíte, že zápor od MUST je MUSTN´T. Kdesi jsem našel možnost NEED NOT. Je i toto správně? Respektive existuje u tohoto nějaký rozdíl?
Jak je tu napsané – MUST – muset, MUSTN'T – nesmět.
V angličtině jsou to stejně takové opaky, jako SHOULD – měl bys, SHOULDN'T – neměl bys.
Otázka je, co je “logickým” opakem povinnosti. Je to zákaz a nebo absence povinnosti?
Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, kdy se může v otázce použít must we, I ? Díky varuz
MUST se v otázkách používá jen velmi VELMI zřídka, obvykle jen v otázce MUST YOU – copak musíš něco dělat…
Např:
Must you always say that – copak to musíš pořád říkat
V první osobě např.
Why must I be the one who… – proč to musím být já, kdo…
Nejde zde o povinnost, ale spíš o to, proč něco tak je, proč něco tak vždycky je, proč to tak musí být.
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit nebo se můžete přihlásit účtem na Facebooku.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.