Help for English

Recipes: BEEF STEW

Komentáře k článku: Recipes: BEEF STEW

 

Ovšem tohle vypadá parádně, já bych sice asi volila s pivem, ale i tak prostuduji a zkusím :-D ale také jsem přemýšlela. co je to bouquet garni,
Tyhle recepty jsou parádní, dokonce jsem sehnala díky téhle inspiraci anglickou knížku Popular Freezer Cookery by Mary Berry a tu je také pár zajímavých receptů.Např. Bacon and onion quiche nebo Country chicken pie.(Mimochodem v mém oblíbeném sekáči, kam nchodím na oděvy ale na anglické knížky tahle knížka stála 25,– Kč :-D prima, ne?)

Odkaz na příspěvek Příspěvek od georgia vložený před 10 lety

Ovšem tohle vypadá parádně, já bych sice asi volila s pivem, ale i tak prostuduji a zkusím :-D ale také jsem přemýšlela. co je to bouquet garni,
Tyhle recepty jsou parádní, dokonce jsem sehnala díky téhle inspiraci anglickou knížku Popular Freezer Cookery by Mary Berry a tu je také pár zajímavých receptů.Např. Bacon and onion quiche nebo Country chicken pie.(Mimochodem v mém oblíbeném sekáči, kam nchodím na oděvy ale na anglické knížky tahle knížka stála 25,– Kč :-D prima, ne?)

Re:

Jo jo, ono je to s pivemasi větší ‚klasika‘. Jenže on se Guinness u nás docela špatně shání :-)

PIE taky určitě jednou bude :-)

A to červené víno jaké by se hodilo, o anglických vínech nevím, ale dobré Moravské by se našlo?

Odkaz na příspěvek Příspěvek od georgia vložený před 10 lety

A to červené víno jaké by se hodilo, o anglických vínech nevím, ale dobré Moravské by se našlo?

Re:

U vaření s vínem vždycky platí, že bys neměla používat víno, které bys sama nepila. :-)

Já používám suché moravské.

Na tuřín jsem chtěla také reagovat, ale když Roman napsal, že se dá sehnat běžně v supermarketu, tak jsem se zastyděla, že to neznám :shock: Teda dodnes jsem tuřín na nic nepotřebovala, a že to už je let :-D
Co kdyby se vynechal?
Myslím, že v našem … marketu se nesežene. :-D

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Roman Svozílek vložený před 10 lety

Re:

U vaření s vínem vždycky platí, že bys neměla používat víno, které bys sama nepila. :-)

Já používám suché moravské.

Re: Re:

Ó Adonais, vždyť já nepiju žádné, tak jaké použít na recept???
Znám krabičkové, které si kupují někteří lidé, postávající u Penny, ale to asi nebude to pravé ořechové.
Z dávných časů ale pamatuji Klášterní a Svíčku a pak Maďarská vína, ale ta byla dost těžká.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od georgia vložený před 10 lety

Re: Re:

Ó Adonais, vždyť já nepiju žádné, tak jaké použít na recept???
Znám krabičkové, které si kupují někteří lidé, postávající u Penny, ale to asi nebude to pravé ořechové.
Z dávných časů ale pamatuji Klášterní a Svíčku a pak Maďarská vína, ale ta byla dost těžká.

Re: Re: Re:

Rozhodně ne krabici. Normální jakostní v lahvi :-)

Odkaz na příspěvek Příspěvek od georgia vložený před 10 lety

Na tuřín jsem chtěla také reagovat, ale když Roman napsal, že se dá sehnat běžně v supermarketu, tak jsem se zastyděla, že to neznám :shock: Teda dodnes jsem tuřín na nic nepotřebovala, a že to už je let :-D
Co kdyby se vynechal?
Myslím, že v našem … marketu se nesežene. :-D

Re:

U nás je zrovna teď k sehnání :-), ale pokud nebude tak se nic nestane. Přidáš více mrkve a celeru, můžeš přihodit petržel.

Prostě zelenina do polévky, jen nakrájená na větší kousky.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od georgia vložený před 10 lety

Na tuřín jsem chtěla také reagovat, ale když Roman napsal, že se dá sehnat běžně v supermarketu, tak jsem se zastyděla, že to neznám :shock: Teda dodnes jsem tuřín na nic nepotřebovala, a že to už je let :-D
Co kdyby se vynechal?
Myslím, že v našem … marketu se nesežene. :-D

Re:

Tedy tady v Londyne ho maji skoro na kazdem rohu.:-D

No já nevím já tuřín považovala za krmivo, mám asi i špatné asociace ještě i horší způsoby použití jako tuřínová polévka pro vězně – kdysi – nechci to rozvádět, ale celer umí dát chuť i vůni, to je fakt, takže by se dal nahradit.
schválně se budu teď pídit po tuřínu, ať aspoň vím, jak vypadá. Fakt jsem ho ještě neviděla.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od georgia vložený před 10 lety

No já nevím já tuřín považovala za krmivo, mám asi i špatné asociace ještě i horší způsoby použití jako tuřínová polévka pro vězně – kdysi – nechci to rozvádět, ale celer umí dát chuť i vůni, to je fakt, takže by se dal nahradit.
schválně se budu teď pídit po tuřínu, ať aspoň vím, jak vypadá. Fakt jsem ho ještě neviděla.

Re:

Teď jsem ho viděla , našla jsem si na google – images, vypadá jako ředkvička :)

Odkaz na příspěvek Příspěvek od georgia vložený před 10 lety

Re:

Teď jsem ho viděla , našla jsem si na google – images, vypadá jako ředkvička :)

Re: Re:

Jj, ono těch tvarů bude víc… :-)

tuřín

Ahojky, super recept. Jedla jsem to v Irsku a je to fakt dobrý. V té rodině tam dávali červenou řepu místo tuřínu.

Jo ještě. Dá se použít i naše černé pivo místo vína. S pivem je to fakt dobrý. Víno nevím, dělám to na pivě. Mám také různé anglické rod. recepty na cakes atd. Vyzkoušené s čes. moukou. Mohu dodat. :-D

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Roman Svozílek vložený před 10 lety

Re: Re:

Jj, ono těch tvarů bude víc… :-)

Re: Re: Re:

Ja jsem si doted myslela, ze turin je cervena repa, ze je to nejaky krajovy nazev. :-)

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit nebo se můžete přihlásit účtem na Facebooku.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.