th
breath a breathe (ale aj v ostatných slovách)sa vyslovujú tie (th) rovnako? Nemôžem tie znaky výslovnosti napísať na klávesnici tak dúfam, že mi rozumiete čo mám na mysli. Ďakujem
Komentáře k článku: Výslovnost BATH vs. BATHE
th
breath a breathe (ale aj v ostatných slovách)sa vyslovujú tie (th) rovnako? Nemôžem tie znaky výslovnosti napísať na klávesnici tak dúfam, že mi rozumiete čo mám na mysli. Ďakujem
th
Re: th
buď Vám nerozumím a nebo jste nečetl článek? Ve slovech BREATH a BREATHE se vyslovují /th/ ODLIŠNĚ.
Re: Re: th
ja som čítal článok a aj článok o výslovnosti a princíp výslovnosti
je v podstate ten istý preto som sa pýtal.Keď som to počúval v slovníku
tak je tam rozdiel, ale neviem keď to ja vyslovím či tam je rozdiel
. Mne príde (th)
v breath akoby také (f) a pri breathe akoby (dz) v slovenčine. Neviem či
máte aj vy v češtine (dz). Neviem či sa mýlim, ale príde mi to tak, alebo
viete mi poradiť čomu sa to približne podobá v našich jazykoch?
Ďakujem
Re: Re: th
ja som čítal článok a aj článok o výslovnosti a princíp výslovnosti je v podstate ten istý preto som sa pýtal.Keď som to počúval v slovníku tak je tam rozdiel, ale neviem keď to ja vyslovím či tam je rozdiel
. Mne príde (th) v breath akoby také (f) a pri breathe akoby (dz) v slovenčine. Neviem či máte aj vy v češtine (dz). Neviem či sa mýlim, ale príde mi to tak, alebo viete mi poradiť čomu sa to približne podobá v našich jazykoch? Ďakujem
Re: Re: Re: th
rozhdodně se nepodobá F ani DZ. Cizinci to tak někdy komolí, ale jsou to samostatné hlásky. Viz článek o výslovnosti.
Jinak rozdíl mezi TH ve slově BREATH a TH ve slově BREATHE je ve ZNĚLOSTI. Technika výslovnosti je stejná, liší se znělostí, tedy funkcí hlasivek.
skvělý článek!!! takové zopakování bylo potřeba ![]()
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.