kompletně vše o gramatice

Neznáte někdo stránku,kde je kompletně sepsána všechna gramatika od základní k nejtěžší?

Byl bych za to moc vděčný,Díky :)

U nás se vám už nelíbí? :-)

Stránku kromě hfe neznám, ale v tištěné podobě určitě jdi do Practical English Usage

Ale ty asi hledáš přehled gramatiky, kterou by člověk na určité úrovni měl znát, ne?

Ba naopak Romane,vaše stránka je nejlepší,kterou jsem našel :-),Ale než bych našel všechny gramatické jevy :-D

Díky Jarmilo,pročtu si :)

Myslím,že zásadní otázka je,co si kdo pod gramatikou představuje. Nic proti PEU, ale to je spíš referenční příručka a v mnoha ohledech jde do podrobností, které jsou na základní úrovni nedůležité, neřku-li škodlivé.
Myslím,že tato stránka je velmi přehledně a jasně zpracovaná..resp. na druhém místě sáhnout po řadě grammar in use.

Gramatických příruček je na trhu mraky.

Ale obecně pojem “všechna gramatika” je trochu děsivý… Jako student si prostě vyberte nějakou učebnici pro svoji úroveň a budete mít všechno, co potřebujete. Proč mít VŠECHNU gramatiku?

Potom je otázka, jestli chcete gramatiku – pojatou nějak lingvisticky, tedy morfologii, syntax… a nebo prostě gramatiku vysvětlenou pro studenty.

Knížek je nesčíslně.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Cheerry vložený před 13 lety

Ba naopak Romane,vaše stránka je nejlepší,kterou jsem našel :-),Ale než bych našel všechny gramatické jevy :-D

Díky Jarmilo,pročtu si :)

Spíš mě zajímá, co přesně vás vede k tomu chtít “všechny gramatické jevy”…

Jsem lingvistik…Rád zjišťuji gramatické jevy ve všech jazycích,a pokud nějaký neznám (nevím),nedá mi to a hned si ho musím zjistit

PS:Už jsem našel něco na ukázky gramatik od základů k obtížnějším. Zlatý internet :-D

cheerry: na internetu může být kdeco, aby nebyly pančované :-)

Nene,je to z jedné stránky-nebudu zmiňovat,myslím,že se to tu nesmí :-),Stáhnuté,pročetl jsem si to,a vše by mělo odpovídat :-)

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Cheerry vložený před 13 lety

Jsem lingvistik…Rád zjišťuji gramatické jevy ve všech jazycích,a pokud nějaký neznám (nevím),nedá mi to a hned si ho musím zjistit

PS:Už jsem našel něco na ukázky gramatik od základů k obtížnějším. Zlatý internet :-D

Tak to máte na několik životů:-).

:-8

pokud jste ‘lingvista’, pak doporučuju zdroje hledat jinde než na internetu. Existují moc zajímavé knihy o morfologii a syntaxi.

Co třeba – A Comprehensive Grammar of the English Language – Quirk, Greenbaum, Leech, Svartvik

Ta je hodně podrobná.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od JK vložený před 13 lety

Co třeba – A Comprehensive Grammar of the English Language – Quirk, Greenbaum, Leech, Svartvik

Ta je hodně podrobná.

To ano, ale myslím, že cheery nepotřebuje takto odbornou a podrobnou anglickou gramatiku. Proto tu byly takové reakce.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.