I´d like to

Chtěla bych poprosit o pomoc. Dělám článek na téma, co bych chtěla vidět a zažít v Londýně. Článek má mít alespoň 15 vět. Vím, že by se měla použít vazba I would like… Ale přijde mi divné, všude tuto vazbu použít. Mohla bych vyjmenovat pak další věci v infinitivu sloves? při. I´d like to visit London Eye and buy in Oxford street. Taste local food in the typical british restaurant. See sights like the Tower Bridge. …

Mohla bych další věty použít bez I´d like? Přijde mi to dost divný, ve větách chybí podmět, ale zase je hrozné pořád opakovat vazbu I´d like.

Moc děkuji za radu

Pokud nemusíte ve všech větách použít vazbu like to do sth, tak můžete třeba dát want to do sth, must, it would be nice/interesting to do sth apod. Myslím, že jenom vyjmenovat činnosti se hodí spíš pro seznam a ne pro článek. 

A kdybych jen někde použila větu např. See sights like the Tower Bridge. Je správně? Nebo špatně, když tam není podmět věty? Je Tower Bridge s členem? Moc Vám děkuji za odpověď! Vazby, které jste mi poradila, určitě použiji!:-)

Můžete teoreticky říct třeba něco jako:
I'd like to visit XY and YZ in London. And ride on a double-decker, too. And see sights like the Tower Bridge as well.

Na to se nedá odpovědět, zda je správně, když ji NĚKDE použijete. Na tom záleží, KDE se to použije. Takhle samotná věta je v podstatě rozkazem: Navštiv/-te místa jako Tower Bridge. Může to být i položka na seznamu, jak jsem již naznačovala:

London Want To Do List TTT
see sights like Tower Bridge
go to the theatre
meet Mike
take 1000 photos

Takže pro vaše cvičení je nutné tam ten podmět dát. Taky můžete svůj projev vylepšit příslovci jako definitely, absolutely, finally, eventually apod.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Franta K. Barták vložený před 12 lety

I'd like to visit XY and YZ in London. And ride on a double-decker, too. And see sights like the Tower Bridge as well.

Ústně, proč ne – ale myslím, že tohle je cvičení do školy a mám dojem, že učitelka by to považovala za lajdáctví.  

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Franta K. Barták vložený před 12 lety

Nepoužívá se Tower Bridge i s tím členem? I když tady si to používají tak nějak, jak chtěj. Tady je zase pouze se členem.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Cortes vložený před 12 lety

Nepoužívá se Tower Bridge i s tím členem? I když tady si to používají tak nějak, jak chtěj. Tady je zase pouze se členem.

Co já vím, Tower Bridge by měl být bez členu. U svého příspěvku jsem to zapomněla opravit, takže děkuji Frantovi, že to udělal za mě. 

LONGMAN a OXFORD majú Tower Bridge bez člena.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Lucka Skrčená vložený před 12 lety

Co já vím, Tower Bridge by měl být bez členu. U svého příspěvku jsem to zapomněla opravit, takže děkuji Frantovi, že to udělal za mě. 

Ptal jsem se na to dnes rodilého Londýnana a říkal, že se člen s Tower Bridge musí používat, tak nevim.

Ptal jsem se na to dnes rodilého Londýnana a říkal, že se člen s Tower Bridge musí používat, tak nevim.

Asi si to spletl s TOWER, tam je vždy THE TOWER. Most TOWER BRIDGE a LONDON BRIDGE je bez členu.

Navíc, když rodilý Londýňan něco tvrdí, nemusí to nic znamenat. Naštěstí máme spolehlivé zdroje, jako jsou např. oxfordské a cambridgské materiály, které takovéhle věci vědí a nezakládají je na názoru.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Marek Vít vložený před 12 lety

Asi si to spletl s TOWER, tam je vždy THE TOWER. Most TOWER BRIDGE a LONDON BRIDGE je bez členu.

Navíc, když rodilý Londýňan něco tvrdí, nemusí to nic znamenat. Naštěstí máme spolehlivé zdroje, jako jsou např. oxfordské a cambridgské materiály, které takovéhle věci vědí a nezakládají je na názoru.

Díky za odpověď! Máte pravdu, budu se příště řídit slovníky.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.