How was in London?

Vím, že když se ptám, jak se někdo někde měl, tak se správně má říct např.: “How was London?” nebo by nejspíš šlo i “How was it in London?”, ale kdyby se použila věta “How was in London?”, bylo by to správně?

Nebo spíš, používá se to jako hovorová možnost? Mám takový pocit, že jsem to někde slyšel v seriálu/filmu, ale nemůžu to nikde najít.

Ja som v jednom seriáli počul zatiaľ len vetu “How is Paris?”

Vzhledem k tomu, že ani Google nepotvrdil nějaké extra rozšířené použití (4 výsledky, z toho 3 obsahovali další nesprávné věty), považovala bych to spíš za Czenglish či jiný jazyk aplikovaný na angličtinu.

How was in London správně není.

Díky!

Správně je: How was London?

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Cortes vložený před 11 lety

Vím, že když se ptám, jak se někdo někde měl, tak se správně má říct např.: “How was London?” nebo by nejspíš šlo i “How was it in London?”, ale kdyby se použila věta “How was in London?”, bylo by to správně?

Nebo spíš, používá se to jako hovorová možnost? Mám takový pocit, že jsem to někde slyšel v seriálu/filmu, ale nemůžu to nikde najít.

Tento profil je připraven ke smazání.

Jo, já vim, jak to říct správně, jen mi šlo o to spojení. Ale i tak díky.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.