Help for English

esej

 

Dobrý den,
potřeboval bych pomoct s vysvětlením 3 chyb, co sem udělal v eseji. Máme na angličtinu jen rodilou mluvčí a ta mi to moc vysvětlit nedokáže. :-(

1. The first book was written thousands years ago and until this time had existed any way to share stories, knowledge or news except in oral form.

Tady mi bylo řečeno, že „had existed“ by se takhle použít nedalo, ale nechápu proč. Exist je přece normální sloveso, tak proč by se to tak nemohlo použít?

2. In my opinion, books will be favorite at any time.

U týhle věty mam akorát poznámku „favorite what?“. Nechápu, co je na tom špatně. :-(

3. For many years books were valuable a lot and unavailable for ordinary people.

Další chyba, který nerozumim. Nechtěl sem používat „very“ několikrát za sebou a učili sme se, že se to dá vyjádřit i takhle, ale asi to nebude tak úplně pravda…

Díky

  1. nedává to smysl, chcete říct že do té doby NEEXISTOVAL ŹÁDN7… a píšete že EXISTOVAL.
    1. má být POPULAR.
    2. za přídavným jménem se to takto použít nedá. Můžete říct např. I LIKE IT A LOT, ale ne it was GOOD A LOT. To prostě nejde.

U té první věty…nemělo by za THOUSANDS být OF?

Ano, těch chybek je tam víc…

Dobrý den,
mohl bych se prosím zeptat proč tam má být za thousands of? Jsem z toho teďka nějak zmatený, takový tvar jsem nikdy neviděl.

Aha, já sem myslel, že když je tam „until“, tak je ta věta záporná, ale už tomu asi rozumim.
Ovšem u tý 3. otázky si pořád nejsem moc jistej. Jednou sem napsal větu „The second day I was a lot of burned.“ to chápu, že se použít nedá. Učitelka mi to opravila na „The second day I was burned a lot.“ To mi právě přijde úplně stejný jako „Books were valuable a lot.“ Možná sem natvrdlej, ale nějak tomu nerozumim. :?
Jinak sem se chtěl zeptat, jaký „chybky“ máte na mysli? Možná u tý 3. věty sem měl asi dát to určení času na konec nebo je tam ještě něco jinýho?

Díky

UNTIL je ‚záporné‘ jako spojka – např UNTIL YOU COME BACK – dokud nepřijdeš. A navíc je to záporné spíš v porovnání s češtinou, než že by to bylo něco skutečně záporného.

THOUSANDS OF je tehdy, když je ta číslovka v množném čísle – HUNDREDS OF, DOZENS OF, MILLIONS OF… pokud by to bylo např. SEVERAL THOUSAND, bylo by to SEVERAL THOUSAND PEOPLE, TWO DOZEN PEOPLE apod. V množném ale DOZENS OF PEOPLE.

To A LOT takto radši nepoužívejte. Použijte např. I WAS REALLY BURNED, I WAS COMPLETELY BURNED, apod.

A LOT je např. před podstatným jménem (A LOT OF PEOPLE) a nebo za slovesem – I LIKE IT A LOT. Dá se použít i např. před komparativem – IT'S A LOT BETTER. Spojení GOOD A LOT ale ne, jak říkám, s přídavnými jmény to nejde.

Proč to jde u BURNED – já bych to tak sice neřekl, ale teoreticky by to bylo, kdyby BURNED nebylo přídavné jméno, ale prostě trpný rod, tedy sloveso. Zde je to ale přídavné jméno, tak by to ani tam být nemělo.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.