Help for English

knihy na pripravu na CAE

 

ahoj,
ako pozeram, v tomto fore sa riesilo zopar veci na temu CAE, no nikdy nie ucebnice, ktore by boli na to vhodne…

Neodporucili by ste mi nejaku self-study? Pozeral som napr. http://eltcatalogue.pearsoned-ema.com/TopicArea.asp?… ale fakt neviem, ktoru si mam vybrat. Taktiez amazon ponuka dost siroky vyber( http://www.amazon.co.uk/…ss_w_h__0_24?… )

Staci na pripravu napr. len http://eltcatalogue.pearsoned-ema.com/Course.asp?… (pracovny zosit) ?

A taktiez by ma zaujimalo, ze za aku dobu by som sa stihol na to pripravit, ked teraz som, co sa cvicnych testov tyka, niekde na hranici FCE A, a FCE znamky B.

Kazdopadne hladam nejaku kvalitnu a putavu knizku, tak prosim poradte ;).

odpoviem si sam,
totiz na http://www.helpforenglish.cz/…sce-CAE.html som nasiel odpoved Mareka Víta: „CAE Testbuilder od Macmillan a OBJECTIVE CAE (self-study) od Cambridge.“

ale stejne mi chybaju nejake recenzie na nejake dalsie ucebnice na level C1… Pan Marek Vít, nepodujali by ste sa prosim Vas?

Těch knížek je obrovské množství. Moc pěkné jsou např. některé tituly na rozšiřování slovní zásoby a na gramatiku, např. Destination C1&C2, Grammar and Vocabulary for Advanced and Proficiency, Advanced Language Practice a další.

chcel by som sa potom este spytat, ze aky je rozdiel medzi student's book a teacher's book… resp. rozumiem, ze jedna je pre studenta a jedna pre ucitela, ale ja budem v tomto zrejme samouk (resp. sa to chcem ucit popri nejakom kurze), takze je podla Vas dobry napad sa z toho ucit, ked to nie je spravene pre samoukov? (myslim teraz na prvy Vami menovany titul – http://www.macmillan.gr/default.asp?…)

a este jedna otazka: keby som si mal kupit JEDNU knizku z Vami menovanych, ktoru by ste mi poradili? (nechcem kupovat viac, kym neprejdem jednu). Alebo je to jedno?
(osobne som inac na leveli FCE A(niekedy mi vide FCE B) – nie je teda brat ucebnicu urcenu pre advanced a proficienty velka palka?)

Prostě je potřeba mít knížku s klíčem. Teacher's book jsou víceméně poznámky pro učitele, organizační pokyny, další aktivity na doplnění apod. Pro učitele. Ne pro studenty.

Pokud jste na úrovni FCE, tedy B2, klidně můžete používat materiály pro přípravu na C1. Ale zásadní je, podle čeho určujete svoji úroveň.

Těžko můžu někomu jednoznačně doporučit úroveň, když ho neznám.

este by som sa chcel – pod dlhsej odmlke – spytat na CAE Gold plus, lebo som si prave narychlo prelistoval kamosovu knihu FCE Gold a celkom sa mi pozdavala…

Nechcem totiz kupovat macku vo vreci, nakolko na tieto knizky nie su skoro ziadne recenzie, a nejake sample pages tiez nie su pristupne; vyber je velmi pestry – co je v tomto pripade az na skodu – a do prazdnin si chcem definitivne nejaku kupit ;-)

Tyhle knihy jsou si všechny velmi podobné, liší se snad jen pořadím různých prvků, obsahem textů apod…

Spíš bych se díval, jestli mají verzi pro samostudium apod.

Ke samostudiu by nemusela být špatná Ready for CAE. http://www.macmillan.cz/…-for-cae.htm

super, takze je viac-menej jedno, co si vyberiem ;-)

mohol by som sa ale predsa len spytat, ze ktoru jednu(alebo dve) by ste mi odporucili? S cistejsim svedomim kupim knihu na odporucanie odbornika, ktory okrem ineho tie knizky aj pozna, ako na vlastny „posudok“ estetickeho dojmu len z obalu ucebnice ;-)

PS: ked sme uz pri tom obale, tak pacia sa mi knizky: Destination C1 and C2 Student's Book With Key
a
Advanced Language Practice: With Key (Paperback)
:-)

Dakujem

A proč se nepodíváte na recenze, které jsou i na tomto webu anebo nezapátráte na internetu? Tam se přece dá najít všechno :-(

no na tomto webu nie je recenzia ani na jeden z vyssie spominanych titulov. A ani na internete clovek nic nenajde ;(
Ano, uznavam, macmillan.cz mi ukazal zopar ukazkovych stran z niektorych titulov(vdaka ti, McKay za link ;-)), ale predsa len je nemozem brat recenziu na svoj vlasnty titul zo strany vydavatela za objektivnu… A ine recenzie na internete som nenasiel :-(

Destination bych si být tebou koupil určitě a ta druhá je na tobě. Recenze na Destination tu je, sice je napsaná k úrovni B1, ale verze C1 bude zcela jistě stejně tak dobře zpracovaná.

prave som pozrel recenziu na tu destination B1 na HFE a vidim, ze je dost pozitivna, dokonca aj ohlasy su celkom dobre. Nehovoriac o Tvojom vlastnom ;-) Takze ak si nezmenil nazor od vtedy, co si ju tam pochvaloval, tak ju kupujem :-)
Vdaka :)

Jde o to, že já je všechny nemám, je jich hodně a jak říkám, hodně se podobají. Mám např. celou sadu OBJECTIVE CAE, je fajn, doporučuji. To ale neznamená, že je lepší než nějaká jiná. Je to prostě sbírka textů, poslechů, cvičení, atd atd., která pomáhá rozvíjet vše, co je potřeba k CAE. Takových je ale více.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.