Help for English

FCE březen 2009

 

TAk co? Chystáte se někdo? Už se nám to blíží :-)

Mám jeden dotaz, ale spíš pro ty, co už FCE (popř. jiné zkoušky tototo typu) prošli. Je možné si v zadáních, které dostaneme při zkoušce podtrhávat do textu?
Dost se mi totiž osvědčilo při dělání přípravých testů, že jsem si podtrhávat „key words or ideas“.
Díky

Myslím si, že v textu si můžete podtrhávat, co chcete, alespoň já jsem tak konal. Zapamatujte si však, že nesmíte zapomenout vaše odpovědi přepsat do answer sheetu. Ten je prvořadý. Teoreticky důležité je jen to, co je napsáno na answer sheetu.

určitě,do papírů se zadáním a otázakami se může psát a kreslit co chce,jde jim jen o answer sheet..před zkouškou ti to určitě řeknou 8-)

Měním téma diskuse z března 2008 na březen 2009

Díky za info

Jojo.. chystám se.. teda, vypadá to tak, že se strachuju už teďka… ale poslední dobou se v testech i mluvení docela daří, tak snad nebude nějaký veliký okno.. :-)Praha nebo Brno??

Praha. Mám tam sestru, takže zajedu na návštěvu a při té příležitosti (doufám) udělám FCE :-). Vlastně na tu návštěvu pojedu dvakrát, ještě o týden později na SPEAKING.

Ahoj, nedělal někdo z vás FCE Na Poříčí? (praha) .. chci se zeptat, jestli nevíte zda byly k dispozici sluchátka pro listening…

Taky spojuju zkoušky s návštěvou.. :-) ale teda jen jednou.. na speaking pojedu rovnou.. mam ho až odpoledne.. tak se to zvladne bez nějakýho strašně brzkýho vstávání dojet.. :-)

No jo, já to mám taky až ve čtyři hodiny odpoledne, ale zase by se mi špatně dostávalo domu do Třebíče. Jak je to vůbec s tím časem. Když to mám na čtvrtou, tak jdu přesně ve čtyři na řadu nebo se tam ještě čeká? Jak dlouho asi? Řádově minuty, desítky minut nebo třeba i víc než hodinu?

ja tam treba mel byt na 10 dopol a na radu sem sel kolem půl…

Oukej, tak to se dá. Já nemám moc rád čekání, jsem pak zbytečně nervózní. Díkec

To by mě taky moc zajímalo.. ale doufám, že snad čekání bude minimální.. ty minutáže jsou snad dost striktní a snad je budou dodržovat. Nu, uvidíme.. :-) Já to mám někdy asi o půl třetí, tak snad to bude v poho … a autobusy na Jihlavu jedou myslím dost často… nu.. držím palce

Ahoj lidicky !
tak ako ste zvladli breznove FCE ???
ja som to tiez absolvovala vcera a prisli mi sakra tazke!!!
-oproti zkusobnym testom ktore nam dali na kurze…
:? :?

No, jsem na sebe docela naštvanej, že jsem dost zvoral LISTENING. Ne, že by to bylo nějak extra těžký, ale posledni dvě části mi už nějak nebrala hlava a nedokázal jsem se pořádně soustedit, zároveň číst zadání a zároveň poslouchat, takže jsem hodně tipoval (počítám tak 60 procent a možná miň!). A to jsem na tu zkoušku odjížděl docela spokojenej s tím, že mi ty zkušební poslechové testy, co jsem si dělal nanečisto před zkouškou docela šly. Jinak reading byl celkem v pohodě (tipuju cca 90 procent), Use of English taky (tipuju 85 procent) a u writingu jsem udělal pár hloupej chyb, který jsem si uvědomil až posléze. Nevím přesně, jak ten writing hodnotí, ale snad se taky do 75 procent vejdu. Nebýt toho listeningu, tak jsem příští týden podle mě mohl bojovat o Áčko, ale takhle je to asi ztracený. Myslím, že na PASS C by to mělo vyjít, i kdybych příští týden zkoušející jen pozdravil :-). Snad jsem se ve svých kalkulacích moc nemýlil a všechno dobře dopadne. Každopádně mě bude čekat víc než měsíc napětí, než výsledky zpracují a vystaví na net.
Co vy ostatní?

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.