Help for English

Příprava na zkoušku FCE

 

Zdravím všechny příznivce anglického jazyka,
velice rád bych složil zkoušku FCE, která mě čeká přibližně za 4 roky (věřím, že si nyní velká řada z Vás řekne, že je to nepřeberné kvantum času a že není potřeba nijak spěchat a už vůbec se vzrušovat), ale rád bych ji složil na známku – A – a to bez větších obtíží, výuka v naší škole není řešena nejlepším způsobem a tak si musím dopomáhat samostudiem, velkou část se učím zde na těchto stránkách a taktéž z knihy „Angličtina nejen pro samouky“ ovšem je mi více než jasné, že tyto zdroje mi i při nejlepší snaze známku – A – nezajistí a tak bych se chtěl zeptat vás zkušenějších na několik otázek:

1.) Je nevyhnutelně důležité koupit si slovník, popřípadě, který ze známých slovníků je pro zkoušku FCE nejlepším řešením? Sám se rozhoduji mezi těmito tituly „Longman – Dictionary of Contemporary English“ a „Longman – Exams Dictionary“, ovšem nevím, který je pro FCE vhodnější.

2.) Co se týče gramatiky, bude důležité koupit nějákou speciální knihu? A nebo mi budou stačit i články vydáváné od Marka a Romana?

Děkuji všem, kteří si tento příspěvek dočetli a ještě více těm, kteří mi odpoví na dva body popsané výše.

S pozdravem,
Měsíček

Prostě koukej na filmy,poslouchej podcasty(to je hodně přínosné,protože dost lidí poslech podceňuje),čti si tu články a dělěj cvičení od Marka,pořiď si EGU,čti knížky,noviny,na internetu,když nevíš,používej slovník(ten Contemporary vypadá asi nejlíp) a mluv sama,když to pujde tak s někým…prostě do toho zapadni až po uši a za 4 roky to musíš mít na 105 bodů :-D

Nebo klidně zkus kurzy en u misionářů, mormonů :-) (to není reklama :-D )

:-D

Ale no tak. Mormony nechte ve vláknu o Mormonech. Další propagaci této sekty, jiných sektářských organizací či pochybných ideologií (i když nabízí zdarma angličtinu) tu prosím neprovádějte.

YAY, ty taky bereš vše vážně… :? :-)

Nene, já to chápu, ale nezasvěcený člověk, který sem přijde, tu vaši diskusi o Mormonech nečte. Ten to může vzít vážně. Proto píšu, ať je netaháte ven z jejich vymezené škatulky. :-)

ok :)

Já jsem dělala FCE teď v prosinci a na známku A, na všechno jsem se musela učit sama,jelikož od prváku na střední máme POŘÁD A STÁLE úroveň PRE-INTERMEDIATE, pro mě největší přínos měli cvičené testy,nejlepší by asi bylo dělat jeden úsek denně a pravidelně, uvidíte co vám dělá největší problémy a můžete se na to soustředit. A jak už bylo řečeno,hodně číst, to skvěle rozšíří slovní zásobu a chce to odhodlání, hlavně pokud by jste se na to měl připravovat sám. Já osobně jsem si na zkouškách přišla jako blázen, protože všichni lidé se kterými jsem mluvila,byli v podstatě gymnazisté popř. vysokoškoláci nebo studenti jazykových škol ,kteří měli kurzy/přípravky na FCE a naprosto upřímně mi řekli, že kdyby se na to měli učit sami,tak jsem vůbec nejdou :-D ale zase věřím,že je mnoho lidí,kteří se na to učí sami a jak vidíte učitě to jde, jen se do toho opřít.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.