Help for English

Samopříprava na FCE?

 

Dobrý den, ve škole se připravujeme na zkoušku FCE (kniha FCE Masterclass), ovšem trošku jsem zaspal :) a mam hodně velké mezery, napsat sloh jsem schopen, transformační vety, přání, podmínky a všechno tohleto umim perfektně, jenže to tam vůbec není. Ovšem jak přijde na řadu porozumění textu tak vyhořim a poslechu nerozumim prakticky vůbec. Chci se zeptat jestli mi můžete doporučit nějakou učebnici na samostudium nebo musim někam na doučování. Dál bych se chtěl zeptat jestli se intenzivním studiem dá stihnout připravit za rok (jsem na tak na úrovni B1-B2 city and guilds). Předem díky za odpovědi.

(Kubo? Jsi to ty? :-) )

Ne Kuba nejsem :-)

Myslím, že to rozhodně jde. Mrkni na knihy, na které jsou na této stránce recenze, určitě si něco vybereš (a upřímně, cokoliv z In Use řady od Cambridge, at už idiomy či frázová slovesa či slovní zásobu vřele doporučuju).
K tomu poslechu, mně se na CAE poslech osvědčila řada http://eltcatalogue.pearsoned-ema.com/Course.asp?… (k níž je 4 CD, fakt si ten poslech procvičíš) a koukala jsem, že k FCE je to samé http://eltcatalogue.pearsoned-ema.com/Course.asp?… .
Takl pokud to není finančně nedostupné či jestli to seženeš Pokud ne, zkusila bych stáhnout na netu nebo se ozvi a já se po tom podívám :-D

Mně se na poslech líbí Test your listening od Longmana a není ani moc drahá. Zde na fóru je taky jeden link odkazy na užitečné weby a je tam spousta zajímavých odkazů právě na poslechy a další aktivity.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.